Hirdetés

Te fizetnél azért, hogy más arcát viselhesd?



|

Japánban már az arra jelentkezők arca alapján készítenek hiperrealisztikus maszkokat.

Hirdetés

Pár hete számoltunk be róla, hogy a NIST adatai szerint immáron a maszkot viselő embereket is egyre jobban felismerik az arcfelismerő rendszerek, csakhogy egy japán bolttulajdonosnak, bizonyos Shuhei Okawarának az ötlete belerondíthat az eddig elért eredményekbe. A tokiói üzlet vezetője ugyanis egy újfajta és meglehetősen szürreális megoldással állt elő a járványhelyzetben: létező emberek arcát modellezi le, majd az azok alapján készített maszkokat értékesíti. 

Hirdetés

Okawara a Reutersnek nyilatkozta, hogy először mókásnak gondolta, hogy megvalósítja azt, ami általában a fantasy történetekben fordul csak elő, viszont - és ezt már mi tesszük hozzá - beütött az üzlet: több mint százan jelentkeztek fotójukkal az októberben közzétett felhívására, amelyből az ötletgazda maga választotta ki a nyertes modellt és 40 000 jent fizetett neki. Ezután egy kézműves átdolgozta a képet, és 3D nyomtatóval elkészítették a maszkot. Okawara szerint már most hatalmas az érdeklődés a termék iránt, noha csak 2021 elején kezdi el árusítani őket tokiói boltjában, a Kamenya Omotében, darabonként 98,000 jenért (körülbelül 282 ezer forintért). 

Okowara azt tervezi, hogy fokozatosan ad majd hozzá új arcokat a kínálathoz, beleértve néhány tengerentúli fizimiskát is. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a hiperrealisztikus maszk a hitelesített társaival ellentétben semmit sem véd a járvány ellen, csupán kozmetikai funkciója van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.