Hirdetés

Te is megvetheted a lábad a Marson a NASA virtuális élményével



|

Új weboldalakon követhetjük nyomon a Preserverance marsjáró küldetését.

Hirdetés

A NASA tavaly nyáron indította útjára a Preserverance marsjárót, amely a vörös bolygó több milliárd éve kiszáradt folyami deltájában, a Jezero-kráterben kutat a mikrobiális élet nyomai után.

A februárban sikeresen landolt gépezet nemrég két kőzetmintát is begyűjtött, amiket a tervek szerint később a Földre szállítanak.  Most pedig bárki csatlakozhat a felfedezéshez, hála a NASA virtuális élményének, az Explore with Preserverance-nek.

Hirdetés

Az űrhivatal saját weboldalán elérhető felületen egy 3 dimenziós, teljesen körbeforgatható térkép fogad, melyen nem csak a marsjáró aktuális pozícióját tükröző modellt vehetjük közelről szemügyre, de a kráterben is körbenézhetünk.

A NASA Jet Propulsion Laboratory mérnöke, Parker Abercrombie szerint ez most a marsi környezet elérhető legjobb rekonstrukciója. Az élményt fokozza, hogy egyes pontok kijelölésével egész galériákat kapunk, olyan nagy felbontású fotókkal, melyeket a Preserverance az adott helyről készített.

A 3D-s ejtőzés mellé ráadásként egy zoomolható műholdas térkép is jár, amin nyomon követhetjük a guruló robot és az Ingenuity marshelikopter mozgását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.