Hirdetés

Te melyik klasszikus festményre hasonlítasz?



|

Most az egyszer ez a cím nem egy adathalász, népszerűség-hajhászó Facebook játékot takar, hanem a Google új alkalmazását, ami mától Magyarországon is elérhető.

Hirdetés

Ügyes a Google, ugyanis egy valóban júzermágnes funkcióval éri el, hogy az emberek egy tényleg hasznos és értékes mobilappot töltsenek le. Talán egy részük a szelfis vicceskedés után az informatív funkciókat is használja majd.

Hirdetés

A címlapképen megtükköztük a GHoogle Arts & Culture nevű alkalmazását, és saját szelfi helyett Shrek fotóját tartottuk a mobil kamerája elé. Eszerint a derék ogréhoz bizony leginkább az Obama elnökről készült híres plakát hasonlít. De persze azért jómagam is kíváncsi voltam, ki festett valaha hozzám hasonlót, és ez lett az eredmény:

Mostantól te is megnézheted, milyen híres műalkotást mintáztak hozzád hasonló személyről: elég letöltened az ingyenes Arts & Culture appot (Androidra itt, iOS alá pedig itt találod), és máris indulhat a móka. Az alkalmazás szelfis funkciójában mesterséges intelligencia hasonlítja össze a rögzített képet tízezernél több műalkotással, majd megmutatja, melyiken szereplő alakhoz hasonlítunk, és mennyire. Ezt aztán megoszthatjuk az összes létező helyre és módon, hogy még több ember legyen kíváncsi az appra, ami végülis nem rossz dolog.

Az Arts & Culture ugyanis nem ennyit tud, sőt: ez a kis poén csak egy hozzáadott extra, az app ugyanis múzeumokat, kiállításokat és egyéb kulturális eseményeket listáz, lehetőségünk van rákeresni arra, hogy a közelünkben hová érdemes ellátogatnunk és milyen eseményt tudunk megnézni - ezeknek lehetőség szerint megkapjuk a nyitvatartási idejét és egyéb információit is.

Szóval ajánljuk szeretettel az appot, szelfizzetek, csodálkozzatok rá a hasonlatokra, aztán egye fene, próbáljátok ki az alkalmazás többi funkcióját is, a kultúra ugyanis egy olyan érdekes dolog, amibe érdemes időnként belekóstolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.