Hirdetés

Te viselnél kutyaszőrből készült cipőt?



|

Nem mindennapi anyagokból készült lábbelit álmodott meg egy német tervező.

Hirdetés

A gyártók régóta használnak már a különféle stílusú lábbelik elkészítéséhez olyan jól bevált anyagokat, mint a bőr vagy éppen a műbőr, de a vászoncipők is kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek. Persze a környezettudatosság jegyében egyes vállalatok igyekeznek különféle újdonságokkal előállni, amelyek kevésbé károsak például az élővilágra, azonban valaki olyasmit talált ki nemrég, ami nem biztos, hogy villámgyorsan elterjed majd a világban.

Egy német tervező, Emilie Burfeind egy olyan, egyáltalán nem hétköznapi cipőt álmodott meg, ami 3D-s nyomtatással készül, a felsőrésze elhullajtott kutyaszőrből, a talpa pedig gombából áll. A Sneature névre keresztelt belebújós sportcipő így olyan elemekből áll, amelyeket könnyedén lehet komposztálni vagy újrahasznosítani, ennek hála pedig elég környezetkímélő.

Hirdetés

Burfeind úgy véli, hogy a cipőt nagyjából két évig lehet hordani, és a gyártása jóval költséghatékonyabb, mint egy hagyományos lábbelié. A 3D-s nyomtatásnak köszönhetően pedig pofonegyszerűen lehet változtatni a méretén és a színén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.