Hirdetés

Téged is érint a YouTube nagy változtatása: jönnek a leíró nevek



|

A TikTok és a Twitter mintáját követve mindenkinek új nevet ad a Google videómegosztója.

Hirdetés

Október 9-én volt 16 éve, hogy a Google felvásárolta az akkor még viszonylag új szenzációnak számító YouTube-ot, amely azóta rengeteg változtatáson esett át, de hogy jó vagy rossz irányba, azt mindenki döntse el maga.

Most pedig egy újabb nagy reform elé néz a világ legnépszerűbb videómegosztója: az elkövetkező hetekben az összes felhasználó kap egy ún. leíró nevet, amellyel említhetővé és elérhetővé válik a platformon.

A YouTube leíró nevei a TikTokhoz, a Twitterhez és az Instagramhoz hasonlóan fognak kinézni, tehát az "@ezateneved" formátumot követik majd. A YouTube fokozatosan vezeti be őket, mindenkit értesítve, amikor elérhetővé válnak.

Hirdetés

Amennyiben korábban már választottál magadnak egyedi csatorna URL-t (youtube.com/ezegypelda), automatikusan ezt ajánlja fel leíró névként a rendszer, amit aztán igény szerint meg is változtathatunk, persze csak olyan névre, ami még nem foglalt és nem sérti a videómegosztó irányelveit.

"Tájékoztatni szeretnénk, hogy az elkövetkező hetekben a YouTube bevezeti a leíró neveket, amelyek segítségével a közösség tagjai egyszerűbben találhatják meg egymást és léphetnek kapcsolatba egymással. A csatornádhoz tartozó leíró neved egyedi lesz: ezen a néven tudnak majd az emberek megemlíteni többek között a hozzászólásokban és a közösségi bejegyzésekben. Az elkövetkező hetekben fokozatosan adunk lehetőséget minden csatornának, hogy leíró nevet válasszon magának."

- írja a változtatásról a YouTube.

Az átalakítást nem tudjuk elbliccelni, aki ugyanis 2022. november 14-ig nem választ magának leíró nevet, annak a YouTube automatikusan ad egyet, amelyet a YouTube Studióban lehet módosítani. Az új korszak felvezetéseként a platform egy videót is megosztott a leíró nevek funkcióiról és használatáról, ami magyar feliratot is kapott.

A YouTube emellett egy külön aloldalt is létrehozott a funkciónak, ahol részletesen elmagyarázzák, mire is jók a leíró nevek (pl: értesítések kérésére a Shorts-feeden, megcímkézhetnek vele a videókban, rákereshetnek a csatornánkra.)

Mindent összegezve az új megoldás bevezetésével a videómegosztó egy nagy lépést tesz a hagyományosabb értelemben vett közösségi oldallá válás irányába, amit már a TikTok-klón Shorts-videók elindulása is jelzett, a leíró nevek pedig leginkább ezek kiegészítésére szolgálnak majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.