Hirdetés

Téged is vár a még okosabbá vált Bing chatbot, hasznos új funkciók is jönnek



|

A nagyközönség számára is elérhetővé vált a GPT-4 nyelvi modellre épülő Bing Chat.

Hirdetés

A Microsoft és a nagy sikerű ChatGPT-t kifejlesztő OpenAI szoros együttműködésének köszönhetően a Bing chatbot gyakorlatilag azonnal megkapta a márciusban bemutatott GPT-4 nyelvi modellt, amely a kifinomultabbá tett csevegésen túl egy új képelemző funkcióval is bővítette a gépi tanuláson alapuló szolgáltatást.

A Bing felhasználói ennek ellenére csak egy várólistán keresztül férhettek hozzá a GPT-4 képességeihez, a redmondiak viszont most bejelentették, hogy már közvetlenül is elérhető a következő generációs modell előnézeti verziója.

Hirdetés

Ennek jegyében aki az okosabb Binggel szeretne csacsogni, annak csak a Microsoft-fiókjával bejelentkezve el kell indítania a chatbotot, a háttérben pedig immáron a GPT-4 fogalmazza a gépi válaszokat. A Bing továbbra is a weben keresztül, az Edge böngésző oldalsávjából vagy mobilos alkalmazás formájában érhető el.

Ezzel viszont még messze nincs vége a jó híreknek, a redmondiak ugyanis egy sor fejlesztést is bejelentettek a több mint 100 millió felhasználóval bíró szolgáltatáshoz. Az egyik ilyen az Actions nevű funkció, melynek révén a Bing akár asztalt is foglal nekünk, ha éttermet keresünk, vagy filmeket játszik le, ha egy bizonyos produkció kerül szóba. A chatbot ilyenkor automatikusan megnyit egy olyan platformot, ahol az adott film megtekinthető.

A másik hasznos újdonság, hogy a jövőben a Bing különböző képanyagokkal, például grafikonokkal és fotókkal is válaszol majd a felhasználók kérdéseire, amellyel párhuzamosan a DALL-E 2 algoritmuson alapuló képgenerátort is 100 új nyelven teszik elérhetővé. Bizonyára sokan örülnek majd annak is, hogy végre bekerül a repertoárba a beszélgetések naplózása (History), melynek révén más eszközökön is folytathatjuk a félbehagyott diskurzusokat, azok tartalmát pedig akár Word-dokumentumként is exportálhatjuk.

A legnagyobb hatása viszont valószínűleg annak a lépésnek lesz, hogy az OpenAI-jal szorosan együttműködve a Microsoft elindítja a plug-in támogatást, vagyis harmadik féltől származó szolgáltatások is integrálhatják majd a Bing Chatet. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor válnak elérhetővé az újdonságok, de az biztos, hogy a frissen beharangozott képességek révén a Bing hatékony fegyverekre tesz szert a chatbotok háborújában, melynek pillanatnyi állását ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.