Hirdetés

Teherszállító robotrepülőkön dolgozik a FedEx



|

A FedEx és a Reliable Robotics közösen dolgoznak az önjáró, teherszállító robotrepülőgépeken, amiket félreeső és lakatlan területeken vetnének be.

Hirdetés

A Reliable Robotics sikeres repülési teszteket hajtott végre két távolról irányított repülővel, ráadásul a pilóta utasítását követően a Cessna 172 Skyhawk (C172) automatikusan szállt fel és landolt. Ezen felül a Cessna 208 Caravan (C208) repülőt is sikerült már automatikusan letenni.

A céggel a FedEx dolgozik együtt, a cél pedig az, hogy teherszállításra alkalmas robotrepülőket fejlesszenek. A technológiát fokozatosan tennék elérhetővé az FAA irányítása mellett. 

Nem a FedEx persze az egyetlen, amely a drónok után önjáró teherszállító gépeket akar, rengeteg cég folytat teszteket és fejlesztéseket, nehéz megmondani, hogy mi sülhet ki ezekből a törekvésekből. 

Hirdetés

Az önjáró robotrepülőgépeket mindenesetre főleg olyan helyeken vetnék be, ahol a drónok is a leghasznosabbak: félreeső vagy lakatlan területeken. A FedEx azt mondja, nem áll szándékában lecserélni a jelenlegi flottáját robotrepülőkre, a pilótáknak pedig évtizedekig nem kell még félteniük az állásukat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.