Hirdetés

Telefonnal a kezében ébred a magyarok negyede



|

Sokan vannak, akik szó szerint az interneten kezdik a napot.

Hirdetés

Az okostelefonok forradalma a zsebünkbe csempészte a teljes internetet, annak minden áldásával és átkával együtt, ami természetesen a mindennapjainkon is mély nyomot hagyott. A legtöbb ember ma már el sem tudná képzelni az életét a netezésre alkalmas mobilok nélkül, egy felmérés pedig most látványosan megmutatja, mennyire szoros is lett ez a kapcsolat.

A Joy és a Reacty Digital egy reprezentatív kutatás keretében igyekezett képet alkotni a magyarok és a digitális forradalom viszonyáról, amelynek kérdései között az is szóba került, ki milyen hamar nyúl a mobilja után az ébredést követően.

Hirdetés

Az eredmény pedig azt mutatja, hogy a válaszadók 23%-a szinte azonnal kézbe veszi a telefont, amint kipattan a szeme, további 51% pedig legfeljebb 1-2 órán át bírja távol tartani magát a készüléktől. Ehhez képest csak 20%-nyian vannak, akik több órát is más tevékenységgel töltenek a nap első telefonozása előtt, szinte egész nap pedig csupán 5%-nyian nélkülözik a mobiljukat.

Forrás: Joy
Forrás: Joy

Az adatok korosztály szerinti elemzéséből az is kiderül, hogy főként a 18-29 évesek hajlamosak a képernyőn indítani a napjukat, az ő körükben ugyanis 42%-nyian válaszolták, hogy szinte az ébredés pillanatában a kezükbe veszik a készüléket. Ezzel szemben a 60 felettiek esetében mindössze 10% volt az így nyilatkozó megkérdezettek aránya.

A kutatás egyebek mellett arra is kitért, hogy hányan gondolkoztak már el azon, hogy hosszabb időre elhagyják a digitális teret. Az eredmény szerint a 18 év felettiek 67%-a fontolgatja az efféle méregtelenítést, 39%-nyian pedig meg is tették már. Érdekesség, hogy a 45 év felettiek kevésbé hajlandók átmenetileg feladni az internethez való hozzáférést.

Te is a mobillal indítod a napod?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.