Hirdetés

Ha valaki egy bank nevében adatokat kér tőled telefonon, semmiképp ne add meg!



|

A bűnözők bankok munkatársainak adják ki magukat, személyes infókat és kémprogram telepítését kérik.

Hirdetés

Alapvető szabály, hogy legyünk szkeptikusak, amikor egy telefonáló valamely szolgáltató munkatársának kiadva magát személyes adatainkra pályázik - sok cég és bank eleve felhívja a figyelmet, hogy nem szokott telefonon bizalmas információkat kérdezni. Az MKB Bank hívta fel a figyelmet egy régi-új csalási módszerre, mellyel az ő ügyfeleiket támadják.

A csalók felhívják az ügyfeleket, elhitetik velük, hogy az ügyfélszolgálatról telefonálnak, és azt állítják, a hívott fél bankkártyás költései elutasításra kerültek.

Hirdetés

Ennek nyomán bankszámla adatokat, belépési kódokat kérnek, vagy banki programnak álcázott kémprogram telepítésére buzdítják az áldozatot. Nem csak az MKB Bank ügyfelei érintettek, és nem csak ezen pénzintézet nevét használják a hívások során. 

A bank arra hívja fel a figyelmet, hogy sem ők, sem más pénzintézetek nem kérnek telefonon vagy e-mailben banki azonosító adatokat és jelszavakat. Ha valaki úgy gondolja, áldozattá válhatott, azonnal keresse fel az ügyfélszolgálatot, ahol készen állnak a szükséges lépések megtételére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.