Hirdetés

Telefonszámhoz kapcsolja a kereséseket a Google Dragonfly



|

A kínai felhasználók telefonszámához kapcsolja majd a keresési előzményeket a Google új, kínai keresőmotorja.

Hirdetés

A Dragonfly a Google legújabb keresőmotorja, amelyet a kínai kormány előírásainak megfelelően, cenzúrára szabva fejleszt az óriás. Mivel a kínai kormány követni akarja, hogy mire keresnek rá az emberek, ezért a Google motorja a keresési előzményeket hozzákapcsolja a felhasználók telefonszámaihoz. 

Hirdetés

A Dragonfly kódnevű engine-t androidos eszközökre szabva fejlesztették, és kizár minden tartalmat, amit a kínai kormány nem hagyott jóvá. A The Intercept szerint tilos minden, ami a demokráciával, szólásszabadsággal vagy tüntetésekkel kapcsolatos. Aki mégis tiltott információra keres, azt később a hatóságok a keresési előzmények felhasználásával kikérdezhetik, elzárhatják. 

A szakértők szerint ez a magánszférát nézve igen súlyos probléma, ugyanis az emberek követését elképesztő részletességgel teszi lehetővé. A Kínában lévő kormányzati megfigyelést innentől kezdve közel lehetetlen lesz elkerülni a helyiek számára. 

A Dragonfly ellen a Google nagyjából 1000 dolgozója tüntet, vannak, akik fel is mondtak a projekt miatt. A Google hivatalos állásfoglalása szerint a munka kísérleti jellegű, egyelőre nem adnak ki keresőterméket Kínában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.