Hirdetés

Telitalálat: az idei év egyik nagy meglepetése lett a OnePlus 7 Pro



|

90 Hz-es AMOLED kijelzővel, tripla hátlapi és felugró előlapi kamerákkal, villámgyors tárhellyel, hardverrel és gyorstöltéssel érkezett meg az új OnePlus csúcsmobil, kedvező áron.

Hirdetés

A OnePlus menetrend szerint mutatta be tegnap késő délután az új csúcsmobilját, amely minden eddigi pletykát igazolt, és a tudását, valamint a vételárát figyelembe véve 2019 egyik legjobb ajánlata és legkellemesebb meglepetése lett. 

Hirdetés

A OnePlus 7 Pro persze a gyártó eddigi legdrágább okostelefonja, ugyanakkor tudásban a csúcskészülékek szintjén mozog, árban viszont érezhetően az Apple, Samsung, Huawei és Google készülékek alá vágott. 

Az első nagy érdekességet a nagyra nőtt, 6,67 hüvelykes Fluid AMOLED kijelző jelenti, amely 90 Hz-es képfrissítést és akár 800 nites fényerőt garantál, 3120 x 1440-es felbontással, 19,5:9-es képaránnyal. A képernyő szinte kávamentesnek mondható, az előlap 93,22 százalékát fedi le. Sem ujjlenyomat-olvasó, sem kamera nem "rondítja" a képet. Az előbbit a kijelzőbe építették, és bár optikai, sokkal gyorsabb annál, ami a OnePlus 6T-be került. 

A szelfikamera felugró kialakítást kapott, 16 megapixeles, és 300 000 nyitási-zárási ciklusra hitelesítették, tehát elvileg nem kell aggódni miatta. 

Nem túl meglepő módon Snapdragon 855-ös csúcslapka került a motorháztető alá, amit 6/8/12 GB RAM és maximum 256 GB UFS 3.0-ás, villámgyors tárhely egészít ki. Ez utóbbi 79 százalékkal is gyorsabb lehet az UFS 2.1-nél, a nagy appokat és játékokat akár ötször gyorsabban telepíti. 

Az akku 4000 mAh-s, ami nagynak hangzik, de az első tesztek szerint a 90 Hz-es képfrissítés miatt jó, ha a 4-4,5 órás kijelzőidő összejön vele. Vezeték nélküli töltés nincs, de a Warp Charge rendszer 20 perc alatt 50 százalékra tankolja az akkut. 

Nincs jackcsatlakozó sem (és microSD-foglalat sem), van viszont végre Dolby Atmos-képes sztereó hangszóró, és a korábbi modellekhez képest 90 százalékkal kevesebb a torzítás magas hangerőn. 

A hátlapra valóban egy 48 megapixeles elsődleges kamera került, amit egy 16 megapixeles ultraszéles és egy 8 megapixeles, 3x-os optikai zoomot ígérő telefotós megoldás egészít ki. A tesztek szerint sokat erősített ilyen téren a OnePlus, bár azért a Samsung Galaxy S10 és Huawei P30 szériát nem éri utol. Kevés fény mellett, beltérben vagy este az ultraszéles és a telefotós kamera eléggé gyengélkedik. 

Mi nincs még a jackcsatlakozón, microSD-foglalaton és vezeték nélküli töltésen kívül? Gyári fülhallgató vagy 3,5 milliméteres adapter, továbbá hivatalos IP-minősítés. Ennek ellenére a OnePlus szerint nem lesz baj a vízzel, bár nem ajánlja a szándékos merüléseket a gyártó (az első YouTube-tesztek alapján valóban jól bírja a vizet a készülék). A 100 dolláros Bullets Wireless 2 fülhallgató pedig 10 perces töltéssel 10 órás zenehallgatást garantál. 

Az OxygenOS új Zen Mode-ja képes zárolni a mobilt a saját nyugalmunk érdekében, ilyenkor csak a hívásokat engedi át, illetve a kamerát lehet használni. 2 év rendszer- és 3 év biztonsági frissítést garantál a OnePlus, amely a 6/128, 8/256 és 12/256 GB-os modelleket 700, 750 és 820 euróért kínálja. Most először csereprogram is van, a régi okostelefon beszámolható. 

A OnePlus 5G-s modellt is hoz, ennek részletei és ára nem ismertek. A briteknél az EE, a finneknél az Elisa kínálatában jelenik meg. 

Van továbbá sima OnePlus 7 is, ami alapvetően a OnePlus 6T-vel egyenlő, de gyorsabb ujjlenyomat-olvasót, Snapdragon 855-öt, UFS 3.0 tárhelyet (128/256 GB) hozott. A dupla kamera fő szenzora 48 megapixeles, de más rekeszértéket használ, a második szenzor pedig csak a mélységérzékelést segíti. A szelfikamera 16 megapixeles, illetve van sztereó hangszóró Doly-támogatással. Az akku nem változott, a vételár pedig 549 és 599 euró (6/128 és 8/256 GB). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.