Hirdetés

Teljes gőzzel száguld az Apple



|

Az Apple piaci értéke hamarosan átlépi az 1 billió dollárt, és tovább száguld majd fölfelé.

Hirdetés

Régóta esedékes már, de hamarosan tényleg megtörténik: az Apple piaci értéke átlépi az 1 billió amerikai dollárt. Jelenleg 940 milliárdnál tart az óriás, és az első cég lesz a világon, amely összehozza ezt a rekordot. A szakértők szerint bár az elmúlt években lassult a növekedés, a vásárlók kitartanak a márka mellett, és a vállalat értékelése sem lufi. 

Hirdetés

Az Apple-nek az utóbbi időben sokat segít, hogy nagyon komolyan kiáll az emberek magánszférája és adatainak védelme mellett

Bár a piacelemzők szerint a következő években az okostelefonok eladásai csak egy hajszállal emelkedhetnek, aggodalomra nincs ok, hiszen az effajta készülékeket nincs mivel leváltani, ráadásul az Apple csak tavaly 48 milliárd dollárt keresett az iPhone-ok eladásaiból. Mivel az okostelefonok könnyen leeshetnek, megsérülhetnek, tönkremehetnek, ezért apró frissítésekkel továbbra is igen jövedelmező üzlet újabb és újabb modelleket a piacra dobni. 

Az Apple ráadásul egyre többet keres a különböző szolgáltatásaiból is, mint appok értékesítése, online tárhely vagy zenei streaming. Az elemzők szerint az extra hardverekkel az éves működési nyereségét 13 százalékkal is növelheti az Apple. Mindenki stabil és egészséges növekedést vár, ráadásul Tim Cook mostanában ügyesen használja ki, hogy a Facebook, a Google és a többi óriás nagyon szorult helyzetbe került a felhasználói adatok megosztása miatt. Az Apple vezére rendszeresen kritizálja a Facebookot, és rendre ellentétbe állítja az Apple magánszférára koncentráló stratégiájával a többiek hozzáállását. 

A Microsoft idén nagyjából hasonló mértékben nő majd, mint az Apple. A Facebook és a Google kétszer olyan gyorsan nőnek, de mivel a felhasználók és a kormányzatok irányából is negatív össztűz zúdul rájuk az adatbiztonság kapcsán, ezért az Apple különleges helyzetből fejlődhet tovább: úgy, hogy nem magát kell védenie eközben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.