Hirdetés

Teljesen átdolgozták a PlayStation 5 hűtését – jobban melegszik az új modell?



|

Már megjelent a PlayStation 5 új változata, ami több ponton is változott az elődhöz képest, nem mindenhol előnyére.

Hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Japánban és Ausztráliában már kapható egy új modellszámmal ellátott PlayStation 5. Az első beszámolók arról szóltak, hogy csak apróbb módosításokat eszközölt a Sony, lecserélte például a talpat tartó csavart, de most kiderült, hogy ennél azért fontosabb újítások is rejtőznek a motorháztető alatt.

Hirdetés

Austin Evans rendelt is egy modellt Japánból, miután megtudta, hogy az átdolgozott változat 300 grammal könnyebb az elődjénél, és egy videóban szét is kapta a gépet, hogy fényt derítsen a súlycsökkenés okára. Így jött rá, hogy a Sony mérnökei több dolgot is átalakítottak, így például megnagyobbították a ventillátor lapátjait, ugyanakkor egy alig fele akkorára cserélték a hűtőbordát.

Minden bizonnyal mérlegelték az ezzel járó hőmérsékletbeli különbséget, azonban már az első mérések is rámutatnak a videóban, hogy 3-4 fokkal melegebb lett a konzol, így csak remélni tudjuk, hogy ez tényleg nem okoz majd fennakadást a komolyabb játékok futtatása közben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.