Hirdetés

Teljesen fekete módot tesztelnek a Google keresőben



|

Az AMOLED felhasználóknak látványos újítás, de kellemetlenséggel is járhat a teljes sötétségre váltás.

Hirdetés

Az elmúlt évek egyik leghangsúlyosabb újdonsága volt a felhasználói felületek átalakulásában a sötét mód megjelenése, ami nem csak alkalmazások, hanem weboldalak és komplett rendszerek szintjén is egyre gyakoribb. Természetesen a Google sem maradt ki ebből a hullámból, már hosszú ideje használható a keresőjükben a sötét mód, az azonban sokkal inkább sötét szürke, mintsem fekete.

Hirdetés

A jelenség egyébként több helyen is megfigyelhető, természetesen van annak egy egészen logikus oka, hogy miért nem teljesen fekete a legtöbb sötét mód. A Google például azért választotta ezt a tompa szürke színt, mert nincs kihatásuk arra, hogy a keresőben talált oldal hogyan fog megjelenni, erről a szürkéről pedig kevésbé drasztikus átkattintani egy fehér weboldalra, mintsem a teljesen sötétről (pláne mondjuk egy AMOLED esetében, ahol konkrétan kikapcsolnak a pixelek).

A Google ennek ellenére most a felhasználók egy kis csoportjánál átváltotta a sötét módot teljesen feketére, talán azért, mert úgy érzik, mostanra elég fejlesztő integrálta a sötét módot a saját weboldalára.

Ne aggódjatok, ha nálatok a jók megszokott szürkés háttér látszik, a tesztverzió teljesen véletlenszerűen választ felhasználókat, többen pedig már arról is beszámoltak, hogy miután néhány órán át fekete volt a felület, vissza is váltott a szürkés háttérre.

Szerintetek jobb lenne, ha mostantól teljesen fekete (#000000) lenne a háttér, vagy tényleg jobb a szürkés a szemnek, ha hirtelen egy vakító oldal jön szembe?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.