Hirdetés

Teljesen más gyártótól kaphatja a processzort a Samsung Galaxy S23 és az S22 FE, mint az eddigi készülékek



|

Egy koreai jelentés szerint a Samsung prémium modelljeihez is utat találhat az olcsó processzorairól ismert cég.

Hirdetés

A MediaTek dinamikus növekedéssel küzdötte fel magát a chippiac élvonalába, így a tavalyi harmadik negyedévben már több új mobilban dolgoztak ott az olcsóbb készülékekre fókuszáló processzorgyártó erőforrásai, mint a Qualcomméi és a Samsungéi együttvéve.

Ha pedig hihetünk a friss pletykáknak, hamarosan a Samsung prémium készülékeiben is feltűnhetnek a tajvani cég chipjei.

Hirdetés

A Business Korea értesülése szerint ugyanis a világelső mobilgyártó azt fontolgatja, hogy a MediaTektől szerzi be a Galaxy S22 FE és a Galaxy S23 egyes verzióinak processzorát. A lap jelentéséből sajnos nem derül ki, hogy melyik chipről van szó, de az év elején piacra dobott Dimensity 9000-es SoC-kal már a tajvaniak is bejelentkeztek a prémium szegmensbe, így ha igaz a hír, akkor jó esély van rá, hogy ez, vagy ennek egy variánsa/utódja lesz a befutó.

Az árverseny jegyében a Samsung már most is használ MediaTek processzorokat, de csak az olcsóbb készülékeiben. A Business Korea szerint viszont ha sikerül nyélbe ütni a megállapodást, akkor a legyártott S22 FE-k felét, illetve az ázsiai piacra szánt S23-akat is a tajvani partner technológiájával szerelhetik. Az egyelőre nem tiszta, hogy a MediaTek CPU-k egy harmadik alternatívát jelenthetnek-e a Qualcomm Snapdragon és a Samsung saját gyártású Exynos chipjeivel hajtott modellek mellett, avagy teljesen leváltanák ezek valamelyikét.

Mint ismert, a Samsung zászlóshajóinak európai változatai Exynos-chipekkel érkeznek, ami miatt évek óta panaszkodnak a tudatosabb vásárlók, mivel a Qualcomm Snapdragon processzorokkal árult amerikai verziók rendre jobb eredményeket produkálnak a teljesítményteszteken.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.