Teljesen rápörgött a mesterséges intelligenciára az Intel



|

Az Intel vezetője félreérthetetlenné tette, hogy ők is a mesterséges intelligencia térhódítására fogadnak.

Elérkeztünk a nyár azon szakaszához, amikor a vállalatok sorra osztják meg a második negyedévről, vagyis az áprilistól júniusig tartó időszakról szóló pénzügyi beszámolóikat. Nemrég az Intel is letudta ezt a kötelező kört, amelyből kiderült, hogy habár a cég két veszteséges negyedév után ismét profitot (1,5 milliárd dollár értékben) termelt, a bevételei még így is 15%-kal maradtak el az előző év azonos szakaszához képest.

A jövő azonban fényesebben alakulhat, hiszen vélhetően nem tart majd örökké a PC-s piac gyengélkedése, a kék csapat pedig a manapság oly divatossá vált mesterséges intelligenciát is be fogja vetni a siker érdekében.

Hirdetés

A pénzügyi beszámolón a vállalat főnöke, Pat Gelsinger ugyanis arról beszélt, hogy minden termékükbe be fogják építeni az MI-t, amit csak létrehoznak. Ennek jegyében az év második felében érkező Meteor Lake CPU-k lesznek az első Intel-chipek, amelyekben már neurális processzor is lapul. Ezek az MI-célú kisegítő erőforrások már évek óta bevettnek számítanak az Apple és a Qualcomm processzoraiban, és már a nagy rivális AMD is alkalmazza őket a Ryzen-szériában.

A befektetőknek szóló tájékoztatón Gelsinger elmondta, hogy véleménye szerint nincs lehetőség arra, hogy minden MI-feladatot a felhőben végezzenek el, ezért elengedhetetlen, hogy az ügyfelek oldalán is meglegyen a kapacitás erre.

"Nem lehet a felhőbe ugrani. Nincs meg a késleltetés, a sávszélesség vagy a költségszerkezet ahhoz, hogy mondjuk egy helyi kisboltban végzett következtetésgyűjtés is a felhőbe kerüljön. Mindez a széleken és az ügyfélnél fog történni."

 - nyilatkozta a 2021 óta regnáló vezérigazgató, ami egyértelművé teszi, hogy a kék csapat is teljes lendülettel ugrik fejest a mindent letaroló mesterséges intelligenciás lázba. Ha minden a várakozások szerint halad, az új gyártástechnológiával és nevezéktannal támadó Meteor Lake chipek  valamikor az ősz során fognak bemutatkozni, a rajttal pedig jó eséllyel többet is megtudhatunk majd az Intel MI-terveiről.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.