Hirdetés

Teljesen új kihívás elé állíthatja a Formula 1-es pilótákat a Netflix első sportközvetítése



|

Úgysem találod ki, miben kell majd bizonyítaniuk a pálya ördögeinek.

Hirdetés

A Netflix mostanság elsősorban azzal kerül  a hírekbe, hogy mifelénk is elkezdte tűzzel-vassal üldözni a megosztott profilokat használó nézőket, a pozitív amerikai tapasztalatok alapján pedig minden esély megvan rá, hogy a keménykedés végül Európában is kifizetődik majd a piacvezető streamingszolgáltatónak.

Most viszont a jövőbeli tartalmak kapcsán látott napvilágot egy érdekes jelentés, amelyik arról árulkodik, hogy a Netflix hamarosan az élő sportközvetítések műfajába is belekóstolhat, méghozzá egy cseppet sem hagyományos műsorszámmal.

Hirdetés

A The Wall Street Journal ugyanis arról értesült, hogy a szolgáltató egy golftornát szervez, amelyben a Formula 1: Hajsza a túlélésért című F1-dokumentumfilmsorozatban látott pilóták mérik majd össze a tudásukat a PGA golftornára fókuszáló Full Swing szereplőivel. Az erről szóló egyeztetések még a korai szakaszban járnak, de ha sikerül nyélbe ütni a dolgot, akkor már az idén ősszel sor kerülhet az élőben streamelt eseményre, ami Las Vegasban zajlik majd.

A Netflix számára nem ez lenne az első "élő kaland", tavaly ugyanis már belekóstoltak ebbe a műfajba egy Chris Rock-fellépéssel. A sportoktól ugyanakkor eddig távolt tartotta magát a platform, amit a vezető Ted Sarandos egy decemberi pénzügyi beszámolón azzal indokolt, hogy nem látják a megtérülési lehetőséget a sportközvetítések jogának megvásárlásában.

A kérdés annak kapcsán vált aktuálissá, hogy már két rivális szolgáltató, az Amazon Prime Video és az Apple TV+ is rendelkezik élő sportközvetítésekkel (az előbbi NFL-mérkőzések, az utóbbi pedig MLS futballmeccsek jogaira tett szert), így sokan feltételezték, hogy a Netflix is a keblére ölelheti az egyik nagy ligát. Ha azonban a WSJ nem téved, akkor a piacvezető platform továbbra is a saját útját járja, és egy celebes sportvetélkedőbe helyezi a bizalmát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.