Hirdetés

Temetőt épített a Google az elkaszált termékeinek



|

A Google elég gyakran vág a kukába különböző szolgáltatásokat, ha azok nem kellően népszerűek vagy nem illenek a hosszú távú terveibe. Ezeknek épített most valódi temetőt a vállalat.

Hirdetés

A Google-nek köszönhetünk rengeteg olyan szoftvert, amelytől napi szinten függ az online életünk: ilyen a Gmail, a YouTube, a Google kereső, de az Android is. Az óriáscég azonban előszeretettel vág a kukába minden olyan népszerű terméket, amely mégsem annyira népszerű, mint a Google mérete indokolná. Vagy minden olyat, ami nem illik a hosszú távú terveibe. 

Hirdetés

Az elmúlt évek alatt voltak már virtuális Google-temetők az elkaszált termékekhez. Most azonban a Google fogta magát, és ezeknek a szolgáltatásoknak egy valódi temetőt épített a Seattle-ben található kampuszán. 

Azt azért rögtön az elején szögezzük le, hogy ez egy dekoráció Halloween alkalmából, vagyis rövidesen lebontják majd. A Twitteren azért az egyik fejlesztő megosztotta, hogy mit alkottak. 

A Google temetőjében ott van az Orkut, a Google Buzz és a Google+, de a Picasa, a Google Reader és a Google Wave is felbukkan. Mindez csak töredéke annak, amit a Google nyugdíjazott a múltban, hiszen az Inbox, a Project Ara, az iGoogle, vagy a Songza nem láthatóak a képen. 

A Google szokása és az elmúlt évek ugyanakkor egyre több embert tanítanak meg arra, hogy az online és a felhőalapú szolgáltatások közül egyik sem örök, azokat bármikor leállíthatják a fejlesztőik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.