Hirdetés

Mobilos felhőplatformot rak össze a gamereknek a Tencent és a Huawei



|

A kínai óriások eközben szeretnék felfedezni a virtuális és a kiterjesztett valóságokban rejlő lehetőségeket.

Hirdetés

Kína legnagyobb tech óriásai közül a Tencent és a Huawei élő stream formájában jelentették be az együttműködésüket, amely alapján egy játékfejlesztő labort hoznak létre, és modern technológiákkal kísérleteznek majd. Alapvetően a cloudgaming, a mesterséges intelligencia, a virtuális és a kiterjesztett valóság lesz terítéken, és amit csak lehet, a Huawei Kunpeng processzorára építenek. Mindezekre alapozva közösen hozzák létre a GameMatrix felhőalapú gamingplatformot, ami magas minőség és alacsony költségek mellett piacvezető is lehet a reményeik szerint. 

Hirdetés

A fejlesztések során megpróbálják optimalizálni a játékengine-ek funkcióit, a renderelést, a fogyasztást, új chipfunkciókat és hibakereső eszközöket fejlesztenek, továbbá a megszokottól eltérő, az újdonság erejével ható játékmeneteket találnak ki az AI, VR és AR alapul vételével. 

A Huawei azért is jár jól mindezzel, mert a Kunpeng platform erősítése ellensúlyozza valamennyire az amerikai kormány tiltásai miatt bekövetkező visszaeséseket. A piacon pedig amúgy is nagy sláger a játékok streamelése manapság: letölteni a játékot és saját erőforrást használni nem kell, minden egy erős, távoli szerveren van, a készülékünk pedig neten küldi az irányítási parancsokat, és neten kapja vissza a filmekhez hasonlóan streamelt játék képét és hangját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.