Hirdetés

Tényleg a 3D-s avatarok jelentik az új slágert?



|

A Samsung igazából már 2001 óta dolgozik az AR Emojin, ami bizonyos tekintetben jobb, mint az Apple Animoji (másban pedig ez a nyerő). Eközben jön az ASUS Zenimojija, és elvileg a Huawei is léphet ebbe az irányba.

Hirdetés

A Samsung az idei MWC-n végre bemutatta a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ zászlóshajóit, amelyeknek az egyik különlegessége az AR Emoji. Az előlapi kamera használatával a készülékek beszkennelik az arcunk sajátosságait, majd ezek alapján egy virtuális avatart kapunk magunkról. Egyesek szerint a Samsung lopta az ötletet az Apple Animojijáról, de ez nem így van. 

Hirdetés

DJ Koh, a Samsung mobilos üzletágának vezetője arról beszélt egy interjúban, hogy a Samsung évek óta dolgozik az AR Emoji funkción. Elmondta, hogy az Apple és a Samsung megközelítése alapvetően különböző, és a Samsung kizárólag a saját menetrendje szerint végzi a munkáját, fejlesztéseit. A 3D-s, emberszerű avatarok fejlesztése nem egynapos munka. Eredetileg 2001-ben kezdtek el dolgozni ezen az ötleten, és személyesen segítette a kutatás-fejlesztést Nagy-Britanniában. 

A szakértők szerint a Samsung AR Emojija valóban alapvetően különbözik az Apple megoldásától, ráadásul az AR Emoji sokoldalúbb. Felvehetünk magunkról videót vagy készíthetünk GIF-es matricacsomagot, amiket elküldhetünk bárhol, például a Facebook Messengeren vagy a WhatsAppon. A fogadó fél mindig látja, amit küldünk, mindegy milyen készüléke van. Akinek pedig nem tetszik az emberszerű avatar, az bármikor válthat egyszarvúra, Mickey egérre (hivatalosan) vagy hasonlóra. 

Az Apple Animojija ezzel szemben előre legyártott 3D-s emojikat kínál, amik az arckifejezéseinket követik, és a hangunkat használják. Bár a Samsung sokoldalúbb megoldást alkotott, technológiai szempontból az Animoji a nyerő, ugyanis sokkal jobb és pontosabb szenzort használ. 

Bár egyelőre mindenki úgy gondolja, hogy ezeket a funkciókat a készülék vásárlása és kipróbálása után napokon belül örökre elfelejtjük, a gyártók nagy dömpingre készülnek: az ASUS a ZenFone 5 készülékén a Zenimojival újít majd, ami olyan lesz, mint az Animoji, de az élő streamet is támogatja. Elvileg a Huawei is nyithat majd ebbe az irányba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.