Hirdetés

Tényleg a Google kezébe kerül a Fitbit



|

Tavaly novemberben jelentette be a Google, hogy 2,1 milliárd dollárért felvásárolja a Fitbitet - a jelentések szerint az üzletet az EU is jóváhagyja.

Hirdetés

A Google még tavaly novemberben jelentette be, hogy felvásárolja a Fitbitet, 2,1 milliárd amerikai dollárért. A felvásárlást azóta sem hagyták még jóvá a hatóságok, azonban a Reuters úgy tudja, hogy az EU trösztellenes szervezete hamarosan rábólint az üzletre. Ezt jól értesült források is megerősítették.

Eközben a felhasználói adatok biztonsága és kezelése még mindig sokakat aggaszt. A Google állítólag felajánlotta, hogy korlátozza a Fitbit által begyűjtött adatok használatát a Google-hirdetéseknél. 

Hirdetés

Ezzel egyszerre a többi, Androidot támogató viselhető eszköz gyártóját is támogatnák hosszú távon, illetve lehetővé tennék a Fitbit felhasználóinak, hogy külső szolgáltatásokhoz kapcsolódjanak. Az EU most a riválisok és a fogyasztók visszajelzései alapján dönti el, hogy szükség van-e további vizsgálatokra, vagy zöld utat kaphat a Google. A döntést december 23-ig hozzák meg. 

A szakértők szerint a felvásárlás azt mutatja, hogy a Google nem mondott le a viselhető eszközök piacáról, és a Wear OS a jövőben teljes megújuláson mehet át. Erre nagy szükség is van, jócskán le van maradva a platform az Apple, a Samsung, a Huawei, sőt, a Xiaomi platformjai mögött. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.