Hirdetés

Tényleg a kijelzőbe belógó szenzorsáv lesz az idei trend?



|

Több mint 10 olyan okostelefon mutatkozott be az idei MWC-n, ami az iPhone X érzékelőszigetéből merített - így tesz majd az LG új csúcskészüléke is.

Hirdetés

Mindenki keret nélküli kijelzős okostelefont akar, de van egy gond: az előlapi kamerát (és néha a további szenzorokat) valahová tenni kell. Miközben nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Samsung Galaxy S9 előlapjával semmi probléma (és a Sony megoldása sem néz ki rosszul), addig kétségtelen, hogy még trendibbnek hat, ha a teljes előlap kijelzőből van. 

Hirdetés

A Vivo Apex koncepció ezt a házba rejtett szelfikamerával valósítaná meg, de természetesen arra, hogy ez a gyakorlatban is megjelenjen, még várnunk kell. Addig marad a kijelzőbe belógó szenzorsáv, mint az Apple iPhone X-en és az Essential Phone-on. A gyártók többsége ezt a dizájnt követi, és az MWC-n több mint 10 ilyen okostelefon mutatkozott be. 

A legnevesebb az ASUS Zenfone 5Z volt, ami abszolút zászlóshajónak tekintendő, elképesztően jó árazással. A spanyol Xataka viszont további 10 olyan modellt is listázott, aminek a képernyőjébe érzékelősziget lóg, és most mutatkozott be: 

Doogee V
iLA X
Leagoo S9
Noa H10
Otot V5801
Ulefone T2 Pro
Ulefone X
Oukitel U18
Vernee M7
Wiko View 2 Pro

A szenzorsáv mérete minden készüléknél változó, és egyikben sincs olyan komplex érzékelőcsoport, mint az Apple készülékén. Egyesek emiatt megkérdőjelezik ennek a megoldásnak a szükségességét - tény azonban, hogy a másolással elérhetnek egyfajta prémiumnak tűnő kinézetet. 

Eközben az Android P már gyárilag támogatja majd a kijelzőbe belógó érzékelősort. Az új rendszer talán jobban helyezi majd el az értesítéseket és az ikonokat, valamint a teljes képernyős appokat, videókat. 

Reméljük, már csak azért is, mert időközben kiderült: a G7 Neo valójában nem egy elkaszált és lebutított LG zászlóshajó lett volna, hanem ténylegesen az LG következő csúcskészülékét láthattuk (viszont OLED-panelt kap majd). Evan Blass szerint az LG dolgozói arra panaszkodnak házon belül, hogy túlságosan az iPhone X-re hasonlít az új modell. Az eredeti szivárogtató igen súlyos fejmosást kapott az LG-től, ami nem meglepő, ha tényleg az igazi zászlóshajót szivárogtatta ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.