Hirdetés

Tényleg a Pixel 6-tal debütálhat a Google és a Samsung közös chipje?



|

Egyre valószínűbb, hogy a Google soron következő okostelefonjaiba szánt lapkáját már nem a Qualcomm szállítja.

Hirdetés

Tavaly olvashattunk először a Google és a Samsung közös tervezésében készülő, Whitechapel kódnéven pletykált, 5 nm-es lapkáról, amiről már akkor is úgy tartották, hogy leghamarabb majd a Pixel 6-ban jelenthet meg. A 9to5Google-nél most ez utóbbi jóslatot erősítették meg, a lap szerint ugyanis a Qualcomm rendszerchipjei helyett immáron tényleg a titokzatos SoC kap majd helyet a Pixel 6-os szériában.

Cikkük két érkező mobil korábban már kiszivárgott kódnevét említi (Raven és Oriole), illetve egy 2021. őszi rajtot. Mindezen kívül a hozzájuk került dokumentum GS101 néven hivatkozik a chipre, melyből szerintük a GS minden bizonnyal a "Google Silicon"-t jelöli.

Hirdetés

Emellett felbukkan még a Slider kódnév is, amit már korábban is láttak, így azt jósolják, ez takarja a Whitechapel chippel futó eszközök közös platformját. Ez akár azt is jelentheti, hogy például a Chromebookok is megkapják majd a szóban forgó chipet, noha erről nincs infója a 9to5Google-nek.

A Google nem kommentálta a lap értesüléseit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.