Hirdetés

Tényleg az akku miatt lassulnak be az iPhone-ok



|

Itt a bizonyíték: az öregedő akkumulátorok lassítják az iPhone-okat, és ez sajnos az iPhone 7-re is jellemző.

Hirdetés

Régóta megy a találgatás, hogy tényleg belassulnak-e az Apple iPhone készülékei, ahogyan telik az idő. Az beigazolódott, hogy az Apple szándékosan nem lassítja a régebbi modelleket az új iOS rendszerekkel, illetve az is, hogy egyes szériáknál az öregedő akkumulátor komoly kellemetlenségeket okoz, amiket az Apple csak a teljesítmény akár jelentős visszavételével tudott megoldani. 

Hirdetés

Mivel egyre többen panaszkodnak a Redditen és a fórumokon az iPhone-ok lassulására, ezért sokan nyomozásba kezdtek, és még a Geekbench is beszállt a buliba. Az elvégre normális, hogy egy akku az idő múlásával veszít a kapacitásából, és csökken az üzemidő. Az viszont nem, ha ezzel egyszerre a processzor teljesítménye is romlik, és csak akkor lesz újra a régi, ha kicseréljük az akkumulátort. 

Sajnos a félelmeket sikerült beigazolnia a Geekbench-nek, a mérések tökéletesen igazolják a jelenséget - immáron nem csak spekulációról és szó-beszédről van szó. A Geekbench vezére a különböző iOS-verziókat is tesztelte. 

Az Apple egyébként azután kezdte el visszavenni a CPU-teljesítményt, hogy egyre többen panaszkodtak a készülékek váratlan kikapcsolására, még nagy töltöttség mellett is. Néhány eszközben ingyen cseréltek akkut, de a hiba megmaradt. Ezután döntött az Apple a teljesítmény visszafogása mellett. Bár ez nem old meg semmit, és kellemetlen használati élményt eredményez, még mindig jobb, mintha 40 százalékon kikapcsolna az iPhone. 

A mérések szerint az iOS 10.2.0 alatt a készülékek 2500-as pontszám környékén teljesítettek, azonban az iOS 10.2.1 után ez csak a jó akkuval rendelkező modelleknek jött össze. Sok eszköz már visszafogott teljesítménnyel dolgozott - az iOS 11.2.0 csak rontott a helyzeten, egyre több iPhone 6S érintett. 

Sajnos a korábbi feltételezések ellenére az iPhone 7 is érintett, az iOS 11.1.2-ig ugyan nem volt gond, de az iOS 11.2 után egyre több modell szintén csökkent teljesítményt mutat. 

Ez értelemszerűen arra utal, hogy egyre több felhasználó készülékében öregszik az akku - és itt már az 1 éves okostelefon is öregnek számít. Az ilyen eszközök teljesítményében látványos visszaesés tapasztalható, bármiféle visszajelzés vagy értesítés nélkül. A jelenségre rájönni szinte lehetetlen, állítólag csak a hardcore rajongók tudnak róla, és azok, akik véletlenül belefutnak az ilyen cikkekbe. A Geekbench atyja szerint az emberek azt hiszik, hogy már lassú az iPhone-juk, ezért újat kell vegyenek - arra nem is gondolnak, hogy valójában csak akkucserére van szükség. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.