Hirdetés

Tényleg baj lehet, ha a pacemaker közelében van az iPhone 12?



|

Az Apple nagyon magabiztosan nyilatkozott, aztán kicsit óvatosabbra vette a figurát az iPhone 12 és a MagSafe kiegészítő kapcsán a szívbetegek biztonságát illetően.

Hirdetés

A magyar aloldalt még nem, az amerikait viszont igenis frissítette az Apple az iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max és MagSafe-kiegészítőkben található mágnesekkel és azok orvosi eszközökhöz való viszonyával kapcsolatban.

Mint ismeretes, a cég legfrissebb mobilcsaládja mágneses MagSafe kiegészítőkkel is kompatibilis, ám azt már októberben is beismerték, hogy az iPhone-ban található mágnesek és elektromágneses mezők "zavart okozhatnak olyan orvosi eszközökben, mint a szívritmus-szabályozók és a defibrillátorok".

"Bár mindegyik iPhone 12-modell több mágnest tartalmaz, mint a korábbi iPhone-modellek, valószínűleg nem okoznak nagyobb mágneses interferenciát az orvosi eszközökben, mint a korábbi iPhone-modellek"

- tették akkor hozzá, ahogy azt is, hogy orvoshoz és az orvosi eszköz gyártójához érdemes fordulni további infókért.

Hirdetés

Január 23-án annyival frissült az Apple ehhez kapcsolódó, angol nyelvű aloldala, hogy pészmékerekben és defibrillátorokban is "lehetnek olyan szenzorok, melyek érzékenyek lehetnek arra, ha túl közel kerülnek mágneses vagy rádiófrekvenciás" elemekhez.

Hogy "minden lehetséges kölcsönhatást" elkerüljünk, a cég "több mint 15 centiméternyi" távolságot ajánl iPhone/MagSafe kiegészítő és orvosi eszköz között ("vezeték nélküli töltés során 30 cm-nél többet").

"Ha úgy gondolja, hogy iPhone készüléke zavart okoz orvosi eszköze működésében, hagyjon fel az iPhone használatával" - írta októberben is, illetve most is további jótanácsként az Apple.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.