Hirdetés

Tényleg ennyi ember visel már Apple Watch-ot a világon?



|

Az Above Avalon elemzője szerint az Apple 2020 decemberében döbbenetes mérföldkövet lépett át az okosóra értékesítéssel.

Hirdetés

Neil Cybart, elemző a minap osztotta meg Above Avalon nevű oldalán a hírt, miszerint az amerikai cég viselhető eszközének vásárlószáma 2020 decemberében átlépte a 100 milliót. A nagy áttörés az Apple Watch SE, Apple Watch Series 6 és az Apple Fitness+ megjelenése után történt.

Az Apple okosórák első szériáját 2015 áprilisában dobta piacra a cég, amellyel elsöprő sikert arattak. A megjelenés előtt nagyon kevesen láttak az okosórákban potenciált, hiszen kinek kell egy olyan óra, amiről tudsz telefonálni, vagy fényképet készíteni, ha ezt mind tudja a telefonod is.

Aztán persze jött az Apple Watch, az óra minden szempontból rácáfolt a kétkedőkre. Dizájnos, futurisztikus külseje, az egészségesebb életre való nevelési célzat és a benne dolgozó hardver és szoftver is szerepet játszottak abban, hogy az eszköz elnyerje a vásárlók szívét.

Hirdetés

Az elmúlt években a legbefolyásosabb fogyasztói cikkek közé tartoztak az okosórák, hiszen az Android rendszerrel operáló versenytársak is egyre minőségibb készülékekkel kápráztatják el a vásárlókat. Ennek köszönhetően, a viselhető elektronikai cikkek piaca 2019-ben elérte a 25 milliárd dolláros értéket.

A vásárlók Cybart szerint arra vágynak a legjobban, hogy személyesebb legyen a technológia, erre pedig tökéletes egy óra, amit személyreszabhatnak maguknak az emberek.

Az Apple hatalmas eladási számokat tudhat magáénak, ami azt jelenti, hogy jelenleg több, mint 1 milliárd embernek van iPhone készüléke, ehhez képest ez az Apple Watch-ok eladási száma csekélynek tűnhet. De azért érdemes hozzátenni, hogy az Apple Watch, a cég negyedik legtöbbet eladott terméke az iPhone, iPad és a Mac után. 2022-re pedig azt becsülik, hogy harmadik helyre fog ugrani, a Mac elé.  

Nektek van okosórátok? Mit gondoltok, hogy alakul majd a viselhető elektronika jövője? Mi lehet a következő nagy áttörés?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.