Hirdetés

Tényleg lehet egy 17 éves iPodra Spotify-t varázsolni?



|

Az Apple ikonikus MP3-lejátszója lényegében teljesen funkcióját vesztette az iPhone-ok megjelenése óta, de egy házi barkács-guru megmutatta, hogyan lehet új eszközt varázsolni a régi borítás alá.

Hirdetés

Az MP3-lejátszók koronázatlan királya kétségtelenül az iPod volt, és biztos, hogy még rengetegen őrizgetnek a fiókok mélyen egyet-egyet a letűnt kor hírmondójából. Vannak azonban olyan tehetséges otthoni tech-guruk, akik nem hagyják, hogy az Apple egykor oly népszerű kütyüje feledésbe merüljön; Guy Dupont most megoldotta, hogy a 17 éves eszközön a Spotify is elinduljon.

Gyorsan szeretnénk leszögezni, hogy Dupont igazából az ikonikus borításon és irányító tárcsán kívül szinte mindent kikukázott iPodja belsejéből, azokat pedig egy 10 dollárért beszerezhető Raspberry Pi Zeróval és még néhány hasonlóan költséghatékony alkatrésszel helyettesítette.

Hirdetés

Ami igazán figyelemreméltó, hogy a hobbi elektroműszerésznek sikerült megoldania, hogy az iPod irányítására szolgáló ikonikus tárcsa továbbra is működőképes legyen. Az eszközzel szinte minden Spotify funkciót elérhetünk, mely egy okostelefonon is rendelkezésre áll. Dupont erről készített videóját itt nézhetitek meg:

Aki esetleg saját maga is megpróbálkozna egy hasonló eszköz létrehozásával, részletes leírást is talál az átalakításról, illetve arról, hogy milyen alkatrészek és szoftverek szükségesek hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.