Hirdetés

Tényleg rendkívül erős lehet az Intel videokártyája



|

Az Intel végre bemutatta az Arc Alchemist videokártya felépítését, amiből úgy tűnik, tényleg komoly kihívó lehet az Nvidia és az AMD számára.

Hirdetés

Ugyan az Intel háza tájáról a közeli jövőben a legizgalmasabb fejlemény az Alder Lake CPU-k megjelenése, ami szorosan kapcsolódik a DDR5 és a PCI-e 5.0 megjelenéséhez is. De a héten tartott InnovatiON eseményen a gyártó némileg előre tekintett 2022-re is, amikor egy különálló (és nem integrált) videókártyával is előrukkol a kék csapat.

Hirdetés

Beszéltek az Arc termékcsalád Alchemist kódnévre hallgató darabjának felépítéséről, ami 32 Xe maggal fog rendelkezni. Ezekben egyenként 16 Vector Engine és 16 Matrix Engine található, ami összesen 521 végrehajtó egységet jelent a teljes grafikus processzor tekintetében. Ez lényegében azt jelenti, hogy a 2022 elején megjelenő videokártya úgy tűnik, tényleg képes lesz elérni a korábban pletykált teljesítményszintet, és egy RTX 3070-es kártyához hasonló grafikus teljesítménnyel ruházhatja fel a gépünket.

Emellett az eseményen megmutatták a Matrix Engine-ek gyakorlati hasznát is, a Nvidia-féle DLSS és AMD-s versenytársa, az FSR inteles megfelelőjét, az XeSS technológiát is. Ezzel 4K-sra skálázták fel két már megjelent játék, eredetileg alacsonyabb felboontásban renderelt képét, amivel bizonyították, hogy már a megjelenése előtt is előrehaladott állapotban van a technológia. Így minden okunk megvan rá, hogy várjuk az Alchemist jövő évi megjelenését, ami amellett, hogy még intenzívebb fejlesztésre ösztökélheti az AMD-t és az Nvidiát, néhány felhasználónak kiutat jelenthet a videokártyahiány poklából is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.