Hirdetés

Tényleg Ultrának hívhatják az iPhone 15 csúcskiadását



|

Újabb jelentés erősíti meg, hogy az Apple dobhatja a "Pro Max" elnevezést.

Hirdetés

Az Apple még a 2019-ben piacra dobott iPhone 11-szériával vezette be, hogy "Pro" néven forgalmazza az aktuális modellek prémium variánsait, melyek közül a méretbajnok Pro Max viszi a pálmát. A nevezéktan a nemrég megjelent iPhone 14-családra is igaz, jövőre azonban változhat a helyzet.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, két ismert elemző-szivárogtató, Ming-Chi Kuo és Mark Gurman is úgy gondolja, hogy 2023-tól nagyobb lehet a különbség a két Pro-variáns között, amelyek most csak a kijelzőjük átmérőjében (6,1 vs. 6,7 hüvelyk) térnek el egymástól, ezért a cupertinóiak új címkét adhatnak a Pro Max modellnek.

Ez pedig a kissé Samsung-szagú "Ultra" lehet, amely nemcsak jobban hangzik, mint a Pro Max, de a Macekben használt M1 Ultra chip és az új Apple Watch Ultra elnevezésével is összhangban lenne.

Hirdetés

Gurman korábban csak egy tweetben utalt erre, most viszont a nemrég megjelent hírlevelében is megerősítette az értesülést:

"Ha iPhone 13-as készüléked van, én várnék még 12 hónapot az iPhone 15-re. Ekkor ugyanis nagyobb változásokat fogunk látni, beleértve a Pro Max lehetséges átnevezését Ultrára."

- írja a Bloomberg hírügynökség munkatársa a Power On legújabb kiadásában, ami azt jelenti, hogy továbbra is kitart a pletyka mellett. Ha pedig tényleg így alakul az almás cég termékstratégiája, akkor a jövőre érkező iPhone-repertoár az iPhone 15-ből, az iPhone 15 Plusból, az iPhone 15 Próból és az iPhone 15 Ultrából állhat. Nem éppen az a minimalizmus, amit anno az egyetlen modelles felállásra esküdő Steve Jobs képviselt, ám az Apple társalapítójának 2011-es halála óta rengeteget változott a mobilos piac.

A hír fényében adja magát a kérdés, hogy vajon milyen extrákat tartogathat ez a bizonyos iPhone 15 Ultra. Az egyik korai pletyka szerint a készülék nagy dobása a periszkópos kamera lehet, amire az androidos gyártóktól már korábban is láthattunk példát, az Apple viszont egészen eddig távol maradt a technológiától. Az irányváltásra egy tavaszi jelentésből következtethetünk, mely szerint Tim Cookék szerződést kötöttek egy dél-koreai beszállítóval, a Jahwa Electronicsszel az új kamerák biztosítására.

Az iPhone 15 Ultra másik fegyverténye az A17 Bionic chip lehet, ebben az esetben pedig a 15 Pro akár meg is maradhatna az idei A16 Bionicnél, épp úgy, ahogy most az iPhone 14-es alapmodellek is az iPhone 13 SoC-jával érkeztek. Mások szerint viszont az sem elképzelhetetlen, hogy az Ultra-variáns megkapja a Macekben debütált M-szériás erőforrásokat, hiszen azok már az iPad Próban és az iPad Airben is megjelentek.

Mondanunk sem kell, hogy egy évvel az iPhone 15 rajtja előtt még minden nagyon képlékeny, így a megbízhatóbb szivárogtatók közé tartozó Gurman reputációja ellenére is  erős fenntartásokkal kell kezelni az értesülést.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.