Hirdetés

Ténylegesen vezeték nélküli töltőt mutatott be a Motorola



|

A Motorola vezeték nélküli töltője képes 1 méteren belüli távolságból tölteni az okostelefonokat, viszont a hatékonysága már megkérdőjelezhető.

Hirdetés

A Xiaomi Mi Air Charge bemutatását követően a Lenovo leányvállalata szinte egyből bejelentette a Motorola One Hype névre hallgató vezeték nélküli töltőjét. A technológia Qi szabványon alapszik és 1 méteres távolságból képes tölteni akár egyszerre hét telefont is, feltéve, hogy semmi nem áll a töltő és az eszközök között.

Egyelőre több kérdés is kering a töltő körül, ugyanis a Motorola egyelőre nem ad számszerű információt a készülék töltési sebességéről. Továbbá az sem derül ki, hogy képes-e minden telefont egyforma sebességen tölteni, vagy a telefonok megosztják egymás között a töltőkapacitást, így csökkentve a hatékonyságot.

Hirdetés

A működéséről videó is készült, ahol két Motorola telefont helyeztek le a töltőtől 80 és 100 centiméteres távolságra. Mutatjuk is az eredményt:

A videón jól látható, hogy a töltés gond nélkül elindul mindkét telefonnál, viszont amint a töltő elé helyezi valaki a kezét, a kapcsolat azonnal megszakad.

A Xiaomi megoldásához képest kevésbé tűnik hatékonynak a Motorola fejlesztése, viszont remélhetőleg ez a megoldás is hozzájárul majd a technológia fejlődéséhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.