Hirdetés

Termékdömpinggel készülhet az Apple



|

Az iPhone mellett több új Apple Watch, Mac és iPad is lehet a csőben, valamint az AirPods Pro is kaphat egy frissítést.

Hirdetés

Habár a tomboló nyárban még belegondolni is rossz, de a kanyaron túl már ott settenkedik az ősz a sárguló leveleivel, a hétről hétre egyre zordabb időjárásával, s persze az Apple aktuális termékbemutatóival, ahol általában az iPhone soron következő generációja a legnagyobb attrakció.

A jól értesült bennfentesnek számító Mark Gurman nemrég újabb hírlevéllel jelentkezett, melyben sorra vette, mi mindennel készülhetnek a cupertinóiak az őszi szezonra és az azt követő időkre, a lista pedig jócskán túlmutat az almás mobilokon.

Hirdetés

A Bloomberg hasábjain tevékenykedő szerző utoljára áprilisban összegezte, hogy mit vár a mini kiadástól elbúcsúzó iPhone 14-szériától, ehhez képest pedig most sincs extra információja, így akiket csak a telefonok érdekelnek, azoknak szívből ajánljuk a korábbi beszámolónkat. Ami viszont a többi újdonságot illeti, a szerző a következő tételekre számít:

  • Új Mac minik M2 és M2 Pro chipekkel, egy 14 és egy 16 hüvelykes MacBook Pro M2 Pro és M2 Max chipekkel, valamint egy új Mac Pro M2 Ultra és egy még brutálisabb M2 "Extreme" SoC-kal.
  • Az M2-szériát követően az Apple M3-as chipje a frissített 13 hüvelykes MacBook Airben, illetve egy teljesen új 15 hüvelykes variánsban debütálhat, de feltűnhet egy új iMacben és egy fejlesztés alatt álló 12 hüvelykes laptopban is.
  • Érkezik az Apple Watch Series 8, amiben az S6 és S7 chipekkel megegyező specifikációjú S8 SoC dolgozhat. Ezt egy új HomePod okoshangszóróban (B620 kódnéven), és a jóárasított Apple Watch SE második generációjában is bevethetik.
  • Akár már az ősz során befuthat az AirPods Pro 2, valamint kaphatunk egy USB-C-s iPadet is A14 chippel, és egy új Apple TV-t ugyanezzel az erőforrással (a jelenlegi Apple TV 4K-ban A12 Bionic duruzsol).
  • A következő két évben kapunk egy új iPad Prót a jelenlegi óriáskivitelnél, a 12,9 hüvelykes modellnél is nagyobb, 14-15 hüvelykes kijelzővel.
  • A cupertinóiak régóta pletykált AR/VR headsetjébe M2 SoC és 16 GB RAM kerülhet.

Az infók egy része már Gurman korábbi hírleveleiben, illetve más szivárogtatóknál is felbukkant, így a jelentés inkább az összefoglaló jellege miatt érdekes. Biztosat persze csak az ősz során tudhatunk majd, de nem merész vállalás legalább az iPhone, az Apple Watch és az alap iPad szeptemberi frissítésére fogadni, hiszen ezek sosem maradtak el az utóbbi években.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.