Hirdetés

Tervezett elavulás: az olaszok az Apple és a Samsung után is nyomoznak



|

Olaszország trösztellenes hatósága tervezett elavulás vádjával nyomoz az Apple és a Samsung után.

Hirdetés

Az Apple már bocsánatot kért az iPhone-ok szándékos és egyszerre eltitkolt lassításáért, és Tim Cook személyesen ígérte meg, hogy az energiagazdálkodási funkció kikapcsolható lesz, ha valaki inkább azt választaná, hogy a készüléke váratlan pillanatokban magától kikapcsoljon. Van kedvezményes akkucsere is, az Apple pedig sokat fektet majd a gazdaság fellendítésébe a jövőben. 

Hirdetés

Természetesen mindez kevés volt ahhoz, hogy a felháborodásokat elcsendesítse az Apple. Csak Amerikában 32 csoportos kereset indult a cég ellen a lassítás miatt. Persze a többi országban is hasonlóra lehet számítani - Franciaország például akár 11,5 milliárd dollárra is megbüntetheti az óriást. Ott tervezett elavulással vádolják az Apple-t. 

Hasonló a helyzet Olaszországban is, ahol a trösztellenes hatóság szintén tervezett elavulás vádjával nyomoz az Apple után, és ha már itt tartanak, a Samsung után is. 

Az Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato a weboldalán is közzétette a bejelentést, amely szerint mindkét tech óriást tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokkal vádolják. Az olasz fogyasztók azt mondják ugyanis, hogy az Apple és a Samsung arra használták a szoftverfrissítéseket, hogy lelassítsák a korábbi készülékeik teljesítményét, és így rávegyék a fogyasztókat, hogy az általuk tervezettnél hamarabb vegyék meg a gyártók legújabb modelljeinek egyikét. 

Az olasz trösztellenes hatóság szerint ha valóban ez a helyzet, akkor mindkét cég vétkesnek számít. 

Az Apple és a Samsung egyaránt tagadja, hogy bármilyen közük lenne a készülékek tervezett elavulásához - az óriások szerint szó sincs tervezett elavulásról. 

Frissítés: a Samsung hivatalos közleményben rögzítette, hogy egyetlen szoftverfrissítésükkel sem lassítják a korábbi eszközeiket, illetve, hogy teljes mértékben együttműködnek az olasz hatóságokkal, és segítik majd a nyomozásukat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.