Hirdetés

Kiraknak minket, majd leparkolnak a jövő Teslái



|

Egyre okosodnak a Teslák, a jelek szerint nemsokára már azzal sem kell törődnünk, hogy beügyeskedjük magunkat a járda mellé, két álló autó közötti szűkös helyre.

Hirdetés

A Tesla folyamatosan igyekszik különcnek maradni az autóiparban, amit jelez az egyes országokban jól kiépített Supercharger töltőhálózata vagy éppen az OTA frissítései. Egyeseknek bejön a tabletszerű műszerfal és a mobilokhoz hasonló autófrissítések, mások épp ezektől irtóznak, az viszont tény, hogy minden gyártó egyre több sofőr nélküli funkciót, valamint asszisztens jellegű segédet épít be a járműveibe, részben pont a Tesla újításainak hatására. Vannak persze olyan újítások, amelyek nem valamilyen égető problémára keresik a megoldást, hanem inkább extra kényelmi szolgáltatásokat adnak az eddigiekhez.

Hirdetés

Más tészta mondjuk a Tesla Smart Summon funkciója, amely már igazi "first world problem"-ra ad választ, elég csak kiállnunk az út szélére, megnyomni a gombot, és az autó kiáll a parkolóból, majd hozzánk gurul. Sajnos a gyakorlatban egyelőre sok balesetet okoz a funkció, és a technológiát ugyan dicsérik a szakértők, de nem létező probléma megoldásaként tartják számon. 

Elon Musk szerint viszont a Reserse Summon funkcióra már tényleg nagy szükség lehet, és ezért ez hamarosan érkezik is a Teslákba. Ennek köszönhetően a parkolóhely megközelítése után simán kiszállhatunk az autóból, az pedig magától keres egy megfelelő helyet és beáll önmagától. Sokan hasznos ötletnek tartják ezt, ám annál többen kételkednek benne, hogy a kivitelezés is olyan jó lesz, mint az elképzelés. Mindenesetre érdekes lenne mindezt a budapesti belvárosban tesztelni, ahol eleve nyolc csomót kell kötnünk magunkra, hogy végre találjunk egy foghíjat az autók között, és aztán még el kell bajlódnunk azzal is, hogy a szorosan álló szomszédok közé benavigáljuk magunkat koccanás nélkül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.