Hirdetés

Tesla okos biztonsági kamera 360 (2022) – a szem, amivel mindig hazapillanthatsz



|

Rég elmúlt már az az idő, amikor drága és bonyolult volt kamerát szerelni lakásodba. A Tesla okos kameráját egyszerűen beüzemelheted és most akár ingyen is a tiéd lehet!

Hirdetés

Óriási segítség és a teljes nyugalmat garantálhatja, ha bármikor, mobilod segítségével hazapillanthatsz lakásodba, hogy minden rendben van-e. Legyen az egy háziállat, vagy csak egy gyors ellenőrzés, hogy lekapcsoltál-e mindent, mielőtt elmentél, a biztonsági kamera jó szolgálatot tehet. Ez azonban sokáig luxuskategóriába tartozott, a beüzemeléshez pedig extra eszközökre, mély IT-tudásra volt szükség. A Tesla biztonsági kamerája egyrészt olcsó, másrészt könnyedén beüzemelhető néhány pöccintéssel, harmadrészt pedig biztonságos és megbízható.

Ha kéred, forgatja a fejét

A Tesla kamerája épp úgy néz ki, ahogy egy szerethető kamerát elképzelnél: kicsi a teste, a feje viszont nagy, aminek közepén egy szem árválkodik. Nincsenek határozott élek, minden lekerekített és kompakt: a befoglaló méretek közül a kamera magassága a legnagyobb, ám ez is mindössze 12 cm.

Hirdetés

A lekerekített dizájn tetszetős: nem az az ipari, szögletes és rideg külső köszön vissza, amit nem szívesen telepítenél lakásodba. A nagy fej nem indokolatlan döntés, ugyanis a Tesla okos kamerájába motort is rejtettek, így PT-kameraként használható. Ez a Pan-Tilt jelzés, vagyis a kamera képes elfordítani a fejét (a talpa mindvégig helyben marad) balra-jobbra akár 360 fokban, valamint a szemét is le, illetve felfele. Ez igen nagy segítség, ráadásul a mobilapplikációban te magad mozgathatod a kamerát akár kilométerekkel távolabbról is. Ha jól helyezed el otthonodban a kamerát, egy pontból minden fontos szegletét láthatod a szobádnak vagy akár a lakásodnak is.

Tisztánlátás

Természetesen a kamera legfontosabb tulajdonsága, hogy távolról is bármikor eléred és láthatod, hogy éppen mi történik a másik oldalon. Ehhez nem kell fix IP-címet szerezned, még csak a port-átengedéssel sem kell bajlódnod a routerednél, mindössze a Tesla mobilappot kell telepítened okoskészülékedre (ez lehet androidos és iOS-es is), majd egy varázsló segítségével felvenni eszközeid közé az okos kamerát. Jó hír, hogy ez az egyetlen applikáció nem csupán a Tesla kamerákat, hanem a cég többi okos eszközét is kezeli, így könnyedén okosíthatod otthonodat, miközben a teljes vezérléshez egyetlen app elegendő.

A Tesla okos kamera full HD felbontású (1920×1080) videót rögzít 2 MP-es szenzorával, amit mSD-kártyára lokálisan is képes menteni, illetve a Tesla felhőjébe is elküldi, ha úgy állítod be. A Tesla smart applikáció beszél magyarul és képes a kamerát megfelelő üzemmódba kapcsolni. Ez lehet intelligens mozgásérzékelés vagy akár zajérzékelésre riasztás is. Utóbbiból egyértelműen következik, hogy mikrofont is rejtettek a mini kamerába, így amikor nyaralásod alatt hazapillantasz, nem csupán élő képet fogsz látni, hanem a hangokat is hallod majd. Ennél is jobb, hogy hangszóró is van a kamerában, így ha valamit mondasz a telefonod előtt, az a kamera hangszóróján otthonodban is hallható.

A mozgás- és zajérzékelést érdemes is aktiválni, mert ezáltal az applikáció rögtön értesít, ha történik valami szokatlan az otthonodban és érdemes rápillantanod a képre. Ez jelentősen növeli a biztonsági szintjét lakásodnak, ráadásul mindezért nem kellett elmélyedned a biztonsági kamerák világában és még csak százezreket sem kellett a pénztárnál hagynod.

Akár ingyen is a tiéd lehet!

A Tesla okos biztonsági kamera 360 (2022) rendkívül hasznos kiegészítése bármely lakásnak vagy háznak, pláne most, hogy közeleg a nyaralás ideje és nem árt, ha néha haza tudsz pillantani, hogy minden rendben van-e otthon. A Tesla kameráját most te is megszerezheted, mindössze annyi a teendőd, hogy csatlakozol a PC World Max nyári előfizetői akciójához, és itt az ajándékok közül ezt választod. További részletekért olvasd el cikkünket, vagy menj egyenesen erre az oldalra és csatlakozz a PC World Max közösséghez!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.