Hirdetés

Klasszikus játékok és fedélzeti kamera az új Tesla szoftverben



|

A Tesla kiadta fedélzeti szoftverének kilencedik verzióját, amelyben egy tonna újdonság kapott helyet, többek között Atari játékok is - persze ezeket csak álló autóban érhetjük el.

Hirdetés

Még mindig furán hangzik, ha leírom és visszaolvasom, hogy letölthető egy autó új szoftvere, pedig a Tesláé már a 9.0 verziónál jár, és mostantól frissíthetik is a meglévőt a szerencsés tulajok. Az autót csak egy Wi-Fi hotspotra kell csatlakoztatni (igen, ez se hangzik kevésbé furán), és már indulhat is az update.

Hirdetés

Először essünk túl azon, mi nincs a frissített szoftverben: bár Elon Musk azt ígérte, idén megérkezik az önvezető funkciókat kínáló Autopilot, ezzel kapcsolatban még mindig a "hamarosan" állapotot jelzi. Musk legutóbbi infója szerint ennek első része, a Navigate még "néhány hétnyi ellenőrzést igényel".

Kényelem és biztonság

Elérhető viszont már a feldélzeti kamera üzemmód, legalábbis minden olyan Teslában, amit 2017 augusztusa után gyártottak. Ezzel beállíthatjuk azt, hogy az autó elülső kamerája automatikusan rögzítse, amit lát, és tízperces klipekben eltárolja ezeket. Megújult a navigáció is, sokkal részletesebb lett a turn-by-turn útvonaltervezés, valamint hatékonyabban jelzi a következő kanyarokat és autópálya-lehajtókat is.

Hasznos biztonsági újítás, hogy a 9.0 frissítés után az autó nem engedi meg a hirtelen gyorsítást akkor, ha valamilyen akadályt észlel az úton. Ezzel meggátolja azt, hogy a váratlan helyzetekben a sofőr pánikba esve rátaposson a gázra és így balesetet okozzon. A kormány mögötti kijelző most már megkülönböztet különféle járműtípusokat, így az autókat, teherautókat és kerékpárokat. Az új szoftverben már az autó nyolc küldő kamerája működik egyszerre, ezzel tulajdonképpen teljes 360 fokban folyamatosan "lát" mindent a jármű.

Kényelmi szempontból új böngészőt és naptárat kapott a rendszer, az appok pedig könnyebben elérhetőek a felületről. Szintén kézreállóbbak lettek a klímát vezérlő funkciók is.

Játssz az autóddal!

Azt már megszokhatták a Tesla szoftverek folyamatos frissítgetői, hogy mindegyikbe valami kis vicces, szórakoztató apróságot, easter egget helyeznek el a fejlesztők. A mostani változatban klasszikus Atari játékokat lehet futtatni (viszont a biztonsági rendszer figyel arra, hogy ezt csak álló helyzetben tehessük meg). Irányításra az érintőkijelző mellett az autó saját kormányát is használhatjuk. Hogy milyen játékok kerültek a végleges változatba, azt még nem tudjuk, de Musk annak idején olyanb kasszikusokról beszélt, mint a Pole Position, a Missile Command és a Tempest. Az alábbi videón a Centipede-et és a már említett Missile Commandot már tapogatják is a szerencsések. Ha valakitől kapunk egy Teslát, esküszünk, hogy mindet leteszteljük nektek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.