Hirdetés

Testhőmérsékletet alakít elektromos árammá egy új találmány



|

Egy coloradói egyetem kutatói különleges projekten dolgoznak, amelynek eredménye gyakorlatilag egy hordozható akkumulátor.

Hirdetés

A University of Colorado Boulder mérnökei már egy ideje dolgoznak egyedi megoldást kínáló készülékeken, egyik legújabb fejlesztésük az a hordható eszköz, amely az emberi test hőmérsékletét felhasználva generál elektromos áramot.

A kutatók egyszerre törekednek arra, hogy hatékony megoldást kínáljon a szerkezet, illetve a lehetőségek szerint környezetkímélő legyen, vagyis az egyes darabok újrahasznosíthatóak legyenek.

Hirdetés

A kutatóknak sikerült úgy megalkotniuk a szerkezetet, hogy az egy négyzetcentiméter bőrrel érintkezve 1 volt elektromosságot termeljen. A csapat meglátása szerint így például elég áramot lehetne termelni kisebb eszközök, mint például karórák vagy fitness karperecek ellátására. Az eszköz jelen formájában rugalmas, könnyen javítható, illetve teljesen újrahasznosítható. Az egyetem egy rövid bemutatót is készített a különleges találmányról, alább tekinthető meg.

A tervezők és a mérnökök célja az eszköz praktikus felhasználása mellett továbbá az, hogy a testhőmérsékletből áramot generáló találmány teljesen környezetkímélő legyen mind a használatát, mint pedig az újrahasznosítását tekintve is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.