Hirdetés

Testre szabható eszköztárat hozott a LibreOffice 6.2



|

Az új, menüszalagos eszköztár elsősorban azoknak segíthet, akik a Microsoft Office programcsomagjáról térnének át.

Hirdetés

A LibreOffice egy ingyenes és nyílt forráskódú programcsomag, ami szöveges fájlok, táblázatok és prezentációk létrehozására, megtekintésére és szerkesztésére is alkalmas. Alapvetően a Microsoft Office-ra jelent alternatívát a csomag, persze néhány haladó funkció azért hiányzik belőle. 

Hirdetés

A LibreOffice eddig olyan kezelőfelületet biztosított, ami leginkább a több mint egy évtizeddel ezelőtti Office-ra volt jellemző. A LibreOffice 6.2 azonban végre az osztott eszköztárat is támogatja, opcionálisan. 

Az újdonságok listája hosszú, a legérdekesebb azonban a NotebookBar menürendszer, ami alapvetően egy menüszalagos eszköztár. A testre szabható kezelőfelület választást enged: kérhetjük a menüszalagosat vagy a hagyományosat is. A menüszalagos kialakítás elsősorban azoknak kedvezhet, akik a Microsoft programcsomagjáról szeretnének áttérni a LibreOffice-ra. 

A 6.2-es csomag egyébként hatékonyabbak követi a módosításokat, képes adatokat másolni a táblázatokból a szövegszerkesztőbe, illetve a Microsoft Office-dokumentumokkal való kompatibilitás is javult. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.