Hirdetés

Tesztek alapján még jobb is az M1-es iPad Pro, mint amilyennek az Apple beállítja



|

Az új, Apple által fejlesztett processzor más szintet képvisel.

Hirdetés

Elképesztően nagy teljesítményt szállít az Apple által tavaly bemutatott, saját fejlesztésű M1-es chip, mely eredetileg Mac-ekben debütált, de mindenki meglepetésére az Apple az új iPad Próba is beszerelte.

Az alacsonyabb energiafogyasztás és hőleadás miatt kapott helyet a chip a táblagép újabb modelljeiben is, melyekkel kapcsolatban az Apple a Spring Loaded eseményen komoly ígéreteket fogalmazott meg, és úgy néz ki, nem csak tartani tudta az ott elhangzottakat, de a tablet többet is kínál valójában.

Hirdetés

A cég a korábbi, A12Z chippel szerelt modellekhez képest 50%-os CPU és 40%-os GPU teljesítménynövekedést ígért. Ez a most nyilvánosságra került Geekbench mérések alapján be is jött.

Az új, M1-gyel szerelt 12,9-es csúcs iPad Pro egymagos teszten 1718 pontos átlagot ér el, többmagos méréseken pedig 7284 környékén teljesít. Ezzel szemben a tavalyi modell 1121 és 4656 pontot tud "csak" felmutatni.

A grafikai teljesítmény még megdöbbentőbb, ott a számok jobbak, mint azt korábban az Apple beharangozta. Ha a tavalyi és az idei iPad Pro készülékek számait összehasonlítjuk, 71%-os gyorsulást tapasztalhatunk meg.

A legérdekesebb azonban az, hogy a 12,9-es Pro még a 16 colos, legerősebb, viszont nem M1-es, hanem inteles Macbook Pro számait is lenyomja: az Apple jelenlegi csúcslaptopja egymagos méréskor 1091, többmagoskor pedig 6845 pontot ér el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.