Hirdetés

Téves riasztást adott az Apple Watch, ezért a rendőrök lerohantak egy konditermet



|

Komoly erőkkel szállt ki a rendőrség és a mentőszolgálat egy túlbuzgó Apple Watch miatt.

Hirdetés

Más okosórákhoz hasonlóan az Apple Watch is egy sor funkcióval igyekszik óvni a viselőjét, ilyen például a szívműködés monitorozása, az automatikus esés- és balesetérzékelés, valamint a hangparancsra elindítható segélyhívások lehetősége, amelyek a múltban már számos alkalommal bizonyították, hogy valóban életmentőek lehetnek. Most azonban egy kínos történet főszereplője lett az almás okosóra, miután egy sereg rendőrt uszított rá a saját tulajdonosára.

Az eset Sydney-ben történt a thai boksz oktatóként dolgozó Jamie Alleyne-nel, aki kedd reggel szokás szerint edzést tartott az egyik ügyfelének. 7 óra 45 perc magasságában egy rendőr sétált be a fitneszterem ajtaján, és közölte, hogy lövöldözés miatt kaptak riasztást. A mit sem sejtő Alleyne ugyan biztosította, hogy ő nem hallott semmit, ám ekkor hirtelen 15 egyenruhás rohanta le a helyszínt, odakint pedig több mentőautó is feltűnt.

Hirdetés

Az edző érthetően halálra rémült, pláne, miután a rendőrök azt állították, hogy ő maga adta le a segélyhívást. Alleyne eleinte csodálkozott, mert még csak nála sem volt a telefonja, aztán sikerült összerakni, hogy szerencsétlen véletlenek láncolatának áldozata lett.

Mint kiderült, az edzés közben viselt kesztyűjétől benyomódott az Apple Watch-on a Siri aktiválásához szükséges gomb, az okosasszisztens pedig úgy értelmezte az ütések és rúgások hangos számolását (1-1-2), hogy Alleyne a 112-es segélyhívót szeretné tárcsázni. Az óra így észrevétlenül leadta a riasztást, az azt fogadó diszpécser pedig a túloldalon hallotta a kesztyű puffanásait és azt, ahogy az edző a partnere mozdulatait dicséri a "Nice shot!", vagyis a "Szép lövés!" kifejezéssel.

A rendőrség mindebből arra következtetett, hogy valaki lövöldözik a helyszínen, így ennek megfelelő erőkkel rohanták le az edzőtermet. A téves riasztás során szerencsére senkinek sem esett baja, és a News.au.com beszámolója szerint még Alleyne főnöke sem vette rossz néven a történteket. Az esetet azonban nem mindenki úszta meg következmények nélkül: a thai box edző úgy döntött, hogy inkább kikapcsolja Sirit az okosóráján.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.