Hirdetés

Tökéletes összhangot teremt a mobil és a TV között a YouTube új funkciója



|

Az élő szinkronizálás könnyebbé teszi a kommentelést és a videók keresését, de a Google nagyon örülne, ha később vásárlásra is használnánk.

Hirdetés

2005-ös elindulása óta a YouTube rossz minőségű amatőr videók lerakatából vérprofi szórakoztatóipari gépezetté nőtte ki magát, így ma már órákon át darálhatjuk rajta a minőségi tartalmakat, melyben sokat segít a dedikált okostévés alkalmazás is.

A platformot birtokló Google vezetője, Sundar Pichai már áprilisban belengette, hogy támogatni fogják az élő szinkronizációt a mobilos és a televíziós appok között, nemrég pedig elkezdődött a funkció élesítése, így a szerencsések már élvezhetik a szorosabb kapcsolat előnyeit.

Hirdetés

Az Google lépését az a felismerés indokolta, hogy egy kimutatás szerint az emberek több mint 80%-a használ valamilyen más digitális eszközt a tévénézés közben.

"Amikor jobban utánanéztünk, észrevettük, hogy az emberek nemcsak a YouTube mobilalkalmazást nyitották meg egyszerre, hanem a videóval is foglalkoztak (pl. lájkolták, feliratkoztak) a telefonjukon keresztül - mindezt úgy, hogy közben ugyanazt a videót játszották le a tévén."

Ebből aztán adta magát a következtetés, hogy a felhasználók részéről lenne igény a szinkronizációra. Az új funkció bevezetésével egy kék "Kapcsolódás" gombnak kell felbukkannia, ha a tévén és a mobilunkon (iOS, Android) is bejelentkeztünk a YouTube-alkalmazásba. A kapcsolat létrejöttével könnyedén kommentelhetünk a tévén nézett videó alá, meg is oszthatjuk azt, vagy a mobilunkról kereshetünk újabb nézni valókat.

A YouTube pedig már vizsgálja, hogy milyen egyéb lehetőségeket rejt a szinkronizálás. Az egyik potenciális felhasználási területként a vásárlást említi a platform: a telefonunkról néhány mozdulattal megrendelhetnénk a videókban látható termékeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.