Hirdetés

Ne szállj be az ugrálós-gáncsolós kihívásba!



|

Eredetileg TikTok videókban terjedt, de más közösségi oldalakon is felbukkant egy olyan kihívás, amibe akár bele is halhat, akit meg akarunk viccelni.

Hirdetés

A különféle közösségi kihívások időről időre felbukkannak, és ha elég meglepő, vicces vagy épp vagány dologról van szó, világszerte sok ezren vállalják be, hogy szintén megcsinálják, aztán posztolják a videót, hogy az őrület terjedjen tovább és tovább és tovább. Ezzel egész odáig nincs is gond, amíg valami ártalmatlan dolgot kell csinálni, vagy egy adott kihívás valami fontos dologra hívja fel a figyelmet, de bizony van bőven veszélyes is közöttük.

Hirdetés

A normális kihívások közé tartozott például legutóbb az, amikor mindenki kifeküdt az összes munkaeszközével egy nagy puzzle-alakzatba és erről készített fotókat, de teljesen ártalmatlan volt annak idején a Harlem Shake, amikor emberek egy normál beállítású videóban egyszer csak teljesen őrült pózokban kezdtek bulizni egy adott zene megszólalásakor. A jeges vödrös kihívás pedig legfeljebb kellemetlen volt a szereplőknek, de az ALS betegséggel kapcsolatos kutatásokra hívták fel így a figyelmet.

A másik oldalon ott vannak a tényleg ön- és közveszélyes kihívások, mint az "igyál meg kamera előtt egy húzásra egy üveg töményet", ami rosszabb esetben akár halált okozó alkoholmérgezéshez is vezethet, de hírhedt az "egyél meg egy nagykanálnyi fahéjat" is, amitől fulladás veszélye léphet fel. A legújabb őrült láncvideó is ezek közé tartozik.

A TikTok videókkal terjedő marhaságban ketten rávesznek valakit, hogy kamera előtt ugráljon velük a levegőbe, ám az egyik ugrásnál a beavatottak a levegőben lévő áldozatnak kirúgják a lábait, hogy az leérkezéskor hátraessen. Ha-ha-ha, nagyon vicces... kivéve, hogy így akár a nyakát is szegheti, vagy a koponyáját is törheti az illető egy balszerencsés esés következtében. Már ismert olyan eset, amikor két 13 éves gyerek egy harmadik társukkal kipróbálta a gáncsolós trükköt, aki végül kórházban kötött ki koponyasérüléssel és agyrázkódással (itt az elkövetőket ráadásul előre eltervezett támadással és veszélyeztetéssel is megvádolták), egy brit lány pedig súlyos gerincsérüléseket szenvedett.

"Érezzétek jól magatokat. Legyetek okosak. Maradjatok biztonságban."

Ezt üzente a TikTok a fenti esetek kapcsán írt hivatalos blogposztjában, ahol az üzemeltetők arra kérik a felhasználókat, ne vegyenek részt a veszélyes kihívásban. Emellett jelezték, hogy a kapcsolódó tartalmakat azonnal eltávolítják, tehát nincs is értelme próbálkozni, az ilyen videók úgysem lesznek fent sokáig a szolgáltatásban. Ha pedig valakinél mégis átjut a videó a TikTok szűrőjén, a cég arra kér mindenkit, hogy ne repostolja vagy lájkolja azt, ezzel bátorítva másokat is hasonló marhaságra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.