Hirdetés

TikTok-kihívás miatt halt meg egy 10 éves kislány



|

Végig videóra vette magát az olasz kislány, miközben egy elmebeteg TikTok-kihívást próbált teljesíteni.

Hirdetés

Akadnak jópofja TikTok trendek, ilyen például a tengerésznóták elterjedése, de sajnos nem túlzás azt állítani, hogy ezekből van kevesebb. A főleg fiatalok körében népszerű platformon jóval több egyszerűen bugyuta tartalmat, vagy egyenesen életveszélyes kihívást talál az ember. Utóbbi kategóriába tartozik a teljesen eszement "blackout challenge" is, ami nemrég tragédiához vezetett Olaszországban. 

A blackout challenge lényege annyi, hogy a kihívás teljesítője addig fojtogatja magát, amíg el nem veszíti eszméletét, ezt pedig közben végig videóra veszi. Egy 10 éves szicíliai lány is ezzel a kihívással próbálkozott: övet tekert a saját nyakára, és visszatartotta a lélegzetét, minközben kamerázta az egészet. A lány végül megfojtotta magát. 

Hirdetés

A 10 éves olasz kislány egyébként nem is regisztrálhatott volna a TikTokra, mivel a felhasználói alsó korhatár 13 év, de ezt természetesen a gyerekek könnyedén ki tudják kerülni. A tragikus események hatására az olasz hatóságok arra kötelezték az applikáció üzemeltetőit, hogy február 15-ig blokkoljanak minden olyan profilt, amelynek tulajdonosa nem tudja igazolni, hogy elmúlt már 13 éves. 

A Reuters szerint a TikTok mögött álló kínai ByteDance egyelőre nem kommentálta a szörnyű balesetet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.