Hirdetés

Új funkciók kerülnek a TikTokba, melyekkel a szülők könnyebben ellenőrizhetik, mit néz a gyermekük



|

A TikTok szülői felügyelet megoldásának hála testre szabható, hogy milyen videók jutnak el a kiskorúakhoz, kiktől kaphatnak üzeneteket, és mennyi időt tölthetnek a közösségi média felületen.

Hirdetés

A kiskorúak internetes védelme egyáltalán nem tréfa, de ha a szülők teljesen letiltják a gyerekeket egy adott közösségi médiáról, pont az ellenkezőjét érhetik el a kívánt hatásnak. Sokkal célravezetőbb, ha megvan a kontroll a gyermek tartalomfogyasztási szokásai fölött, ebben segítenek most az egyre népszerűbb TikTok új funkciói is. 

Hirdetés

A szülők mostantól saját fiókjuk alá rendelhetik a gyermekeik felhasználóit, így nem kell elvenni a telefont, ha ellenőrizni szeretnék, hogy milyen videókat nézegetett. Emellett letiltható, hogy bárki közvetlenül üzenetet küldhessen kiskorúaknak, emellett ezek az üzenetek eleve elérhetetlenek lesznek minden 16 éves kor alatt regisztrált fióknak. 

A másik funkció a Restricted Mode, melynek hála a letilthatók a nemkívánatos videók, melyek még nem valók a fiatalabb közönségnek, így ezek nem jelennek meg a gyermekek feedjében. Végül az is megszabható, hogy egy nap mennyi időt tölthetnek a gyerekek a TikTokozással, ez azért is fontos, mivel a TikTok egyre népszerűbb a fiatalok körében, és a rövid videók pörgetése könnyen vezethet problémás eszközhasználathoz, amire mindenképpen érdemes minden szülőnek figyelnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.