Hirdetés

Spotify-riválissal újított a TikTok tulajdonosa



|

Nagy kérdés, hogy a ByteDance Resso nevű közösségi zenei streamingszolgálatása labdába rúghat-e a piacon.

Hirdetés

Már novemberben beszéltek róla, hogy a ByteDance, a TikTok tulajdonosa szeretne egy rivális zenei streamingszolgáltatást indítani a Spotify, a SoundCloud és az Apple Music ellen. A TikTok nagy sikere után más kategóriákban is megmutatná magát a tulajdonos, ennek részeként érkezett most meg a Resso, a közösségi zenei streamingapp. Ez merített a TikTokból is, emiatt simítással lehet kihagyni az egyes tételeket a kezelőfelület használatakor. Emellett a beszédes tartalom és a közösségi interakciók is nagy figyelmet kapnak. 

Hirdetés

A zene egyből elindul az app megnyitása után, a felhasználókat ösztönzik a dalszövegek és hozzászólások megosztására, a megosztás szekcióban a dalszöveg-kártyák pedig az Instagram történeteihez is felhasználhatóak. Minden dalnak van egy 6 másodperces Vibe videója, ami a háttérben játszódik le. 

A Resso egyelőre Indiában és Indonéziában indul el Androidon, ingyenes és fizetős csomagokkal, 1 hetes próbaidővel a prémium pakkhoz, amiért 1,35 dollárt kérnek havonta. Az ingyenes verzió 128 Kbps-os bitrátát ígér, a fizetős 256-osat. A dalkínálatról még nincs hír, de annyi biztos, hogy már megszületett a megállapodás a cég, valamint a Sony Music és a Warner Music között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.