Hirdetés

TikTokon 8,5 millióan nézték meg Drake új dalának videóját, kár, hogy egy mesterséges intelligencia gyártotta az egészet



|

Azóta törlésre került a dal, melyhez Drake-nek a világon semmi köze sem volt.

Hirdetés

Hallottad Drake és The Weeknd remek közös slágerét az elmúlt napokban? Nos, ha nem, akkor "sajnos" már nem is fogod, de egyetlen dolog azért vigasztalhat: valójában nem is az ő dalukról van szó. De akkor mi is ez a Heart On My Sleeve című szám, ami TikTokon 8,5 milliós nézettséggel futott, és 245 ezerszer játszották le Spotifyon? 

A dalt egy @ghostwriter néven futó "alkotó" "készítette". Nem véletlenül kerültek oda az idézőjelek, @ghostwriter ugyanis fogta Drake és The Weeknd hangját, majd mesterséges intelligencia segítségével leklónozta azokat, és így rakott össze egy teljesen új számot.

Hirdetés

A különböző videómegosztókra és zenehallgató platformokra még pénteken került fel a Heart On My Sleeve, igazán nagy publicitást azonban csak a tegnapi nap folyamán kapott, ennek pedig mára meg is lett az eredmény: mindenhonnan törölték a dalt, legyen szó TikTokról, YouTube-ról, Spotifyról vagy épp Soundcloudról.

Ez annak tükrében nem túl meglepő, hogy Drake korábban már elmondta, tele van az a bizonyos hócipője az MI-felhasználásával készült dalokkal, elege van abból, hogy így használják fel a hangját.

Nagy kérdés, hogyan befolyásolja majd az MI a zeneipar jövőjét. Vannak, akik szerint elkerülhetetlen lesz a használata, de azért még a mesterséges intelligenciákat támogató zeneipari figurák szerint is csak egy eszköz lehet az MI, nem válthatja le teljesen a valódi zenészeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.