Hirdetés

Tiltani kezdi a TikTok a fizetett politikai tartalmakat... ha kiszúrja őket



|

Nem posztolhatnak influenszerek olyan politikai tartalmú videókat, amikért valaki pénzt adott nekik - de kérdéses, hogy ezt hogyan lehet hatékonyan szűrni.

Hirdetés

Az elmúlt tíz évben egyértelművé vált, hogy a közösségi oldalak fontos szerepet játszanak a választások eldöntésében, ami több okból is problémás: hogy csak kettőt említsünk, egyrészt nem garantálható a kiegyensúlyozott tájékoztatás, és ennek hiányában a szavazók nem tudnak megfontolt döntést hozni, másfelől pedig egyértelműen annak az üzenete ér el több embert, aki képes és hajlandó többet fizetni - a legutóbbi magyarországi választások kampányidőszakában, 50 nap alatt 3 milliárd forint került a Facebook számlájára, de már ezt megelőzően sem fogták vissza a költéseiket a pártok.

Az Egyesült Államokban novemberben ismét választások lesznek, és erre a TikTok is készül.

Hirdetés

Ugyan a platformon régóta tiltottak a politikai hirdetések, ezt eddig az influenszerek közreműködésével könnyű volt kijátszani, és nem gondoljuk, hogy az új szabályok bevezetését követően sokkal nehezebb lenne, hiszen csak a fizetett politikai tartalmakat fogják blokkolni, azok közül is csak azokat, amik a moderátorok látóterébe kerülnek. 

Az organikus tartalmak, melyekben szó esik politikai témákról vagy választásokról, maradhatnak, hacsak nem bátorítanak bántalmazásra, nem a jelöltek deepfake videói, vagy nem tartalmaznak téves információkat a szavazás menetéről. A vitatható posztok elérését korlátozhatják, amíg a moderátorok meg nem tudják őket vizsgálni.

A jelöltek és pártjaik szabadon hirdethetik üzeneteiket, sőt, a TikTok bátorítja őket az #elections2022 hashtag használatára, továbbá lesz egy "választási központ", ami a szavazóhelységekről és a jelöltekről ad információt az érdeklődőknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.