Hirdetés

Tim Cook: az Apple mindig a lehető legalacsonyabban tartja a vételárait



|

Az Apple ügyvezetője egy interjú során jelentette ki, hogy mindig a lehető legalacsonyabban tartják az Apple termékek vételárait.

Hirdetés

Tim Cook nemrég a német Stern magazinnak adott interjút, amely során az új iPhone mobilokról és az Apple TV+ szolgáltatásról beszélt. Az Apple ügyvezetője igazából egy német startup irodáját látogatta meg Németországban, de a beszélgetések során rendre visszakanyarodtak az Apple árazási stratégiájára. 

Hirdetés

Az Apple ügyvezetője kijelentette, hogy mindig próbálják a lehető legalacsonyabban beárazni az Apple termékeket, és szerencsére az iPhone vételárát is tudták csökkenteni. 

Az iPhone 11 elvileg 50 euróval olcsóbb, mint a tavalyi iPhone XR, és bár Amerikában fizetéstől függően akár elviselhetőnek is nevezhetőek a mostanra megszokott, elrugaszkodott vételárak; de Európában és főleg Magyarországon elég nehéz bármilyen szemszögből is alacsonynak mondani az Apple árait. Hazánkban az iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max 399 990 és 439 990 forinttól indulnak, az "olcsó" iPhone 11 pedig 289 990 forintba kerül. 

Kitértek továbbá a havi 5 euróba kerülő TV+ szolgáltatásra, ami olcsóbb, mint a Netflix 8 eurós, HD-videók nélküli belépője. Cook ennek ellenére nem hiszi, hogy a Netflix félne az Apple-től, mert sokan több szolgáltatásra fizetnek elő, és az Apple azt akarja, hogy a TV+ is ilyen legyen, a videostreaming nem egyetlen győztesről szól.

Hozzátennénk azért, hogy a fórumokon épp azon dühöngenek az emberek, hogy ha több népszerű műsort is néznének, akkor már számos különböző előfizetést kell minden hónapban megfinanszírozzanak, nem úgy, mint a régi kábeltévés időkben. 

Bár egyesek feldarabolnák az óriási tech cégeket, és az Apple-t azzal vádolják, hogy monopolhelyzetet alakított ki az iOS-es appok piacán, Cook szerint egyetlen racionális ember sem nevezné az Apple-t monopolistának. Mivel 30-40 appja van az Apple-nek a több mint 2 millió másikkal szemben, ezért szerinte az Apple olyan, mint egy szupermarket, ami a sok termék között saját márkás megoldásokat is kínál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.