Hirdetés

Tim Cook: az Apple nem csak a gazdagoknak szól



|

Az Apple első embere több érvet is felhozott amellett, hogy a kevésbé tehetős emberek is vehetnek (és vesznek) iPhone-t.

Hirdetés

Sokan panaszkodnak arra, hogy az Apple a gazdag és tehetős embereknek gyártja a készülékeit, és emiatt rengeteg ember egyszerűen nem tudja megfizetni az almás eszközöket. Tim Cook azonban nem ért egyet. 

Hirdetés

A Fortune-nak adott interjúban Cook rámutatott, hogy új Apple iPhone-t és iPadet igazából már kevesebb mint 300 dollárért lehet venni, tehát ezek a termékek nem a gazdagoknak lettek kitalálva. 

Az ügyvezető azt is hozzátette, hogy több mint 1 milliárd aktív Apple termék van a világon, ennyi gazdag ember pedig nincs a világban, tehát az Apple nem a gazdag emberek gyártója. Cook elmondta azt is, hogy az Apple az eszközök gyártásával megváltoztatta a világot, ugyanis az emberek olyan dolgokat tehetnek meg ezekkel, amelyekre egyébként nem lennének képesek. 

Az Apple ma este mutatja be a tizedik évfordulós iPhone-t (és a tavalyi modellek frissítéseit), amely közel keret nélküli OLED-kijelzőt, arcfelismerést, vezeték nélküli töltést és L-alakú akkut kínál majd. A befektetők is várják már az eseményt, az Apple részvényárfolyama emelkedett. 

Gene Munster szerint azonban az iPhone X nem lesz olyan jó hatással az Apple későbbi árfolyamára. Ami azt illeti, az elemző 10 százalékos visszaesést vár a következő 1-3 hónap alatt. Szerinte a befektetők aggódnak a következő két negyedév eredménye miatt, és nem elégszenek meg az iPhone X ígérte növekedésekkel. Kitért továbbá rá, hogy az Apple Watch sokkal nagyobb arányban, kétszer akkora mértékben járulhat hozzá az Apple üzletéhez, amennyiben az új modell használatához tényleg nem kell iPhone. Az Apple Watch 3 elvileg LTE-modemet és beágyazott eSIM-kártyát kap. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.