Hirdetés

Tim Cook elismerte, hogy robotautókon dolgozik az Apple



|

Jelenleg szoftveresen szolgálná ki a robotautókat az Apple, de a projekt sorsa továbbra is kérdéses.

Hirdetés

Évek óta nyílt titok, hogy az Apple robotautókon dolgozik. Azonban a cég vagy a vezetői sosem ismerték el ezt a tényt. Mostanáig. Tim Cook ugyanis hivatalosan is megerősítette mindezt egy, a Bloombergnek adott interjú során. 

Hirdetés

Az Apple eredeti terve az volt, hogy egy komplett Apple robotautót tervez, azonban néhány hónapja ezt elkaszálták, a csapatot pedig 1000 fősre csökkentették. Jelenleg a robotautók szoftverén dolgoznak, ami "minden AI-projekt anyja" lehetne. 

A mesterséges intelligencia jelzőt persze a tech szektorban előszeretettel ragasztják rá mindenre, ezért nem szabad csodákra gondolni. Egyszerűen szoftverről van szó, amelyeket robotautókhoz írnak meg. 

Tim Cook persze nem bocsátkozott konkrét részletekbe, és egyelőre a projekt sorsa is kérdéses. Nem tudni, hogy meddig folytatódnak a fejlesztések, esetleg elkaszálják-e ezt a tervet is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.