Hirdetés

Tim Cook megőrül az őt követő reklámoktól



|

Újabb érdekes dolgokról beszélt az Apple ügyvezetője, aki szerint a magánszféra alapvető emberi jog.

Hirdetés

Tim Cook, az Apple ügyvezetője nemrég azt mondta, hogy sosem kerülne olyan helyzetbe, mint Mark Zuckerberg, mert az Apple tudatos döntése, hogy nem csinál terméket a felhasználóiból. A Facebook első embere ezután elismerte, hogy jobb munkát is végezhetett volna, ugyanakkor Tim Cook megjegyzéseit extrém módon felszínesnek nevezte

Hirdetés

Cook az ügy folytatásaként egy későbbi interjúban elmondta az MSNBC-nek, hogy igazán rémisztőnek tartja azokat az online reklámokat, amelyek a felhasználókat követik az interneten. Hozzátette, hogy számára igazán ijesztő, amikor megnéz valamit, aztán az egész weben az üldözi őt. Az Apple vezére szerint a magánszféra alapvető emberi jog, és eléggé aggasztja őt az, ahogyan a hirdetők és mások hozzáférnek az emberek személyes adataihoz. 

Az interjúban más dolgokról is beszélt Tim Cook. Elárulta például, hogy amikor Amerikába hazaviszi majd a más országokban tartott 300 milliárd dollárját az Apple, akkor 38 milliárdot fizet be adóként. A következő 5 évben 30 milliárd dollárt fektet be új kampuszra és 30 000 álláshelyre Amerikában. Azt is elárulta, hogy a következő 5 évben nagyon sokat költenek majd el, illetve adóznak is - mindezekkel 350 milliárd dollárral járul hozzá az Apple az amerikai gazdasághoz. 

Megvédte továbbá az App Store tisztogatását is. Mint mondta, az Apple válogat, abban hisznek ugyanis, hogy az alkalmazásboltjuk egy olyan hely, ahol a családok jól érezhetik magukat. Nem akarják, hogy ellepje a pornó az App Store-t, és gyűlöletbeszédnek sem adnak teret, ahogyan annak sem adnak lehetőséget, hogy valaki terroristákat toborozhasson ezen a platformon keresztül. 

Tim Cook ismét megerősítette, hogy mekkora rajongója a kiterjesztett valóságnak, illetve azt jósolta, hogy az AI és a robotok rengeteg állásban váltják majd fel az embereket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.